Haberler

A Milli Takım'ın Antalya Kampı Sürüyor

İsveç ile 24 Mart'ta özel maçta karşı karşıya gelecek Türkiye A Milli Futbol Takımı, hazırlıklarını akşam antrenmanı ile sürdürdü.

EURO 2016 hazırlıkları kapsamında, Antalya'da bulunan A Milli Futbol Takımı antrenmanlarına devam ediyor. İsveç ile 24 Mart'ta Antalya Stadyumu'ndaki özel maçta karşı karşıya gelecek A Milli Takım, Antalya'daki ikinci çalışmasını yapılan akşam antrenmanıyla sürdürdü. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, yönetimindeki antrenman saat 19.00'da başladı ve yaklaşık 1,5 saat sürdü. Koordinasyonlu ısınma ile başlayan antrenman, dar alan oyunu ve sınırlı alanda taktik oyun ile devam etti. Çift kale taktik oyunda Terim, oyuncularını yapılan hatalar nedeniyle sık sık uyardı. Terim, istediklerinin tam yerine getirilmesiyle oyuncularını alkışladı. Çift kale maçta kaleleri Volkan Babacan ve Harun korudu. Rejenerasyon koşusu ve açma-germe egzersizleriyle çalışma sona erdi.

Dünkü antrenmanda yer almayan bir süredir Almanya'da üst solunum yolu enfeksiyonu tedavisi gören Hakan Çalhanoğlu antrenmana katılmazken, dün geç saatlerde Antalya'ya inen Nuri Şahin de bugünkü çalışmada yer aldı. Çalhanoğlu'nun sağlık durumunun hem kendi kulübü hem de Milli Takım Sağlık heyeti ile koordineli şekilde yürütüldüğü belirtildi.

Sakatlıkları bulunan Burak Yılmaz, Serdar Aziz ve Onur Recep Kıvrak antrenmana katılmayıp fizyoterapist eşliğinde salonda çalıştı.

Öte yandan, milli takım kampında yer alan eski milli futbolculardan Tümer Metin, Tuncay Şanlı ve Nihat Kahveci'nin yaşadıklarını Avrupa Şampiyonası deneyimlerini milli futbolculara aktaracağı kaydedildi.

A Milli Takım, İsveç maçının hazırlıklarını yarın saat 19.00'da kamp otelinde yapacağı antrenmanla sürdürecek. Ayrıca Fatih Terim ve bir oyuncu saat 18.30'da basın toplantısı düzenleyerek gündeme dair maç öncesi açıklama yapacak.

Antrenman sonunda, Liseler Dünya Hentbol Şampiyonu Serik Yükseliş Koleji sporcuları Milli Takım oyuncuları ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Milli Yıldız, Arda Turan genç sporcuları tek tek tebrik etti.

NURİ ŞAHİN: "AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA İYİ BİR DERECE ELDE ETMEK İSTİYORUZ"

Borussia Dortmund'da forma giyen milli oyuncu Nuri Şahin, antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Uzun bir sakatlık döneminin ardından hem kendi takımında hem de milli takımda forma şansı bulan başarılı oyuncu Nuri Şahin, uzun bir sakatlıktan sonra yeniden milli takıma çağrılmanın ve Türkiye için oynamanın kendisi için gurur ve onur verici olduğunu söyledi.

Tekrardan milli takıma döndüğü için mutlu olduğunu açıklayan Şahin, "Benim için de çok güzel bir haber oldu. Hocam her zaman bana güvendi sağ olsun. Her zaman davet etti bu sefer de öyle oldu" dedi.

'Çok genç yaşta A Milli Takım heyecanı yaşadın şimdi de yine takımdasın?' sorusu üzerine Nuri Şahin, " Takım arkadaşlarım inanılmaz bir eleme turu geçirerek buraya kadar geldi. Kötü başladıkları elemeleri çok iyi bitirdiler. Takım arkadaşlarım mucize denebilecek şeyler yaşattılar. Bundan sonraki hedefimiz her turnuvaya katılmak ve Avrupa Şampiyonası'nda iyi bir derece elde etmek. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız" diye cevapladı.

MİLLİ TAKIMDA DÖRTLÜ SİSTEM

EURO 2016 Avrupa Şampiyonası'nın hazırlıklarına Antalya'da başlayan A Milli Futbol Takımı Fatih Terim yönetiminde 4 aşamalı yeni sisteme geçti. Oyuncu seçimi, performans analizi, oyuncu eğitimleri, rakip analizi konu başlığıyla Türk futbolunda devrim olarak nitelendirilen sistemi milli takımda gerçekleştiren Terim, oyuncu seçiminde TFF'nin scout ekibinin tüm liglerde yapacağı futbolcu taramasında hazırladı raporlar elektronik ortamda inceleyecek. Bu raporlarda futbolcuların pas, şut, taktiksel pozisyonlar gibi istatistiksel verileri yer alacak. Futbolda gelişmiş ülkelerde kullanılan performans analizi sisteminde milli takımdaki futbolcuların fiziksel aktivitelerinin verimliliği değerlendirilecek. Oyuncu eğitiminde futbolcular maç görüntülerini izleyerek kendilerini, rakip takım futbolcularını değerlendirme imkanı bulacak. Milli takım sporcularının sağlık durumlarına özel önlem alacak. Sağlık ekibi futbolcuların dinlenme, beslenmesi gibi konular antrenman verimliliği açısından değerlendirilecek ve tükürük ile idrar takibi yapılarak, sonucu teknik heyete ulaştırılacak. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Fatih Terim Nuri Şahin Türkiye İsveç Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title