Haberler

A Milli Takım Baş Antrenörü Ataman Enes ve Ersan Gibi Oyuncuların Katılımıyla Ancak Dünya Kupası'nı...

22 sayı fark ile kaybedilen İspanya maçının ardından basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan A Milli Takım Baş antrenörü Ergin Ataman, henüz hazır olmadıklarını, özellikle hücumda aksadıklarını söylerken, İspanya'nın ise Avrupa standartlarının çok üstünde bir takım olduğunu söyledi.

22 sayı fark ile kaybedilen İspanya maçının ardından basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan A Milli Takım Baş antrenörü Ergin Ataman, henüz hazır olmadıklarını, özellikle hücumda aksadıklarını söylerken, İspanya'nın ise Avrupa standartlarının çok üstünde bir takım olduğunu söyledi.

Ataman, Enes Kanter ve Ersan İlyasova gibi 'level'ı yüksek oyunculara da acilen ihtiyaç duyduklarını, ancak o zaman dünya kupasını kazanabilme şanslarının olacağını da belirtti.

Ergin Ataman, şunları söyledi

Öncelikle şu gerçeği kabul etmemiz lazım. bunu maçtan önce de biliyorduk. İspanya takımı Avrupa standartlarının çok üzerinde bir takım. Bana göre de bu dünya şampiyonasının en büyük favorisi. Zaten çok iyi bir kadroları var. bir de uzun yıllardır bir arada oynayan oyuncular ve daha Dünya Şampiyonası'nın başlamasına 3 hafta olmasına rağmen Dünya Şampiyonası'nda oynuyor gibi hazırlar. Bütün stratejileri uygulayabiliyorlar.

İLK 4 DAKİKADA 9 POZİSYON HARCADIK VE SAYI ATAMADIK

Bizim açımızdan ise özellikle şunu vurgulamak gerekir. 9 pozisyonu harcadık. Bu pozisyonların 4 - 5 tanesi de çok uygun ve bizim istediğimiz pozisyonlardı. ilk 4 dakika içinde atışları kaçırınca pota altından da dışarıdan da topları sokamayınca yani 9 hücumdan boş dönünce İspanya takımına kendi sahasında ivmeyi vermiş olduk. Daha sonra mola aldık ve başka bir beşle oyunumuza devam ettik. Aslına bakarsanız iki farklı devre vardı. İlk baştaki o şok yüzünden bir türlü hücumda çembere yaklaşamadık. Bunda Marc Gasol ve Ibıka'nın çok iyi kapatmaları ve yaptıkları 5 blok var. Ne içeriden ne dışarıda dalışlar yapamadık. Özellikle savunmada direnç gösterdiğimizi söyleyebilirim. Hücumda biraz daha akıllı oynamaya başladık. Cedi Osman, Cenk ve Ender ile daha bir delici ve daha bir doğru oynamaya başladık. Sonuç evet farklı bitti farklı kaybettik; ama ikinci yarıdaki oyunumuzdan memnunum. Bu tip maçları oynayıp daha sert bir takım haline geleceğiz. Bu maçın rövanşını İstanbul'da oynayacağız. O maçta daha istekli daha arzulu olacağız. İspanya'yı yenebilir miyiz bilemiyorum; ama en azından skorda daha başabaş, herkese zevk veren bir basketbol oynayacağımızı ümit ediyorum.

ENES KANTER KONUSU...

Dünya Kupası kazanabilme seviyesine gelebilmek için leveli yüksek oyunculara ihtiyaç olduğunu söyleyen Ataman, özellikle Enes Kanter ve Ersan İlyasova için şu vurguyu yaptı

Bakın şu çok önemli; Enes Kanter'i kazanmamız gerektiğini her zaman söylüyorum. Bugün bunu siz de anlamışsınızdır. İnşallah önümüzdeki sene de Ersan İlyasova'yı da kazanmamız gerekiyor. Eğer Dünya Şampiyonası'nı kazanmak istiyorsak dediğim gibi level çok önemli. Dünya Şampiyonası'nda altın madalya alabilmek için bu tür oyunculara ihtiyacımız var. Enes Kanter'in durumunu yönetim inceliyor, araştırıyor bakalım aramıza katılırsa, bu hafta sonu aramıza katılırsa büyük bir etken olur bizim için.

SURATLARININ ASIK OLDUĞUNA BAKMAYIN, TAKIM MUTLU VE ARKADAŞLIK BAĞLARI KUVVETLİ

Takımda problem olup olmadığına yönelik bir soru üzerine Ergin Ataman, Takım içinde hiçbir sorun yok. Türk Milli Takımı, hiç bu kadar pozitif bir süre içerisinde olmamıştı. Oyuncularının suratlarının asık olması gayet doğal. Çünkü oyuncular buraya eğlenmeye değil; çalışmaya geldiler. İspanya takımı, bir şov havasında oynadı. Biz de İstanbul'daki 2 gün sonraki maçta bu havayı yakalayacağız. Takımda hiçbir sorun yok. Oyuncular arasındaki bağ da son derece kuvvetli diye konuştu.

ÖNCELİKLE HÜCUMDAKİ SORUNU ÇÖZMELİYİZ

Ergin Ataman hazırlık maçlarında gördüğü sıkıntının hücum olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı Bizim şu an çözmemiz gereken en acil sorun hücumda. Hücumu geliştirmeliyiz. Ömer ile Oğuz'u pota altına sokarak, Kerem Gönlüm'den faydalanarak ve 4 numarada pozisyon bularak hücumumuzu geliştireceğiz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ersan İlyasova Ergin Ataman İspanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title