Haberler

A Milli Kadın Basketbol Takımı, Rio'ya Gitti

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları için Brezilya'ya gitti.

Rio de Janeiro kentinde 5-21 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek olimpiyat oyunlarında mücadele edecek A Milli Takım, Atatürk Havalimanı'ndan Türk Hava Yolları'nın uçağıyla Brezilya'ya hareket etti.

Havalimanında AA muhabirine açıklamalarda bulunan başantrenör Ekrem Memnun, Rio'ya umutlu gittiklerini söyledi.

Olimpiyatlara iyi hazırlandıklarını belirten Memnun, "Umutlu gidiyoruz ve heyecanlıyız. İyi hazırlandığımızı düşünüyoruz. Çok dikkatli oynamamız gereken bir turnuva, çok kuvvetli takımlar var. Umuda yolculuk gibi bir şey. Kendimize çok güveniyoruz. Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğiz." diye konuştu.

Ekrem Memnun, oyuncular Pınar Demirok ve Pelin Derya Bilgiç'in kadrodan çıkarılmasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Hem oyuncular hem de benim için çok zor oldu. Olimpiyatlara en iyi takımı götürebilmek için karar veriyoruz. Pozisyon itibarıyla ve sakatlık durumlarından dolayı stratejik bir karar verdik. Herkesin hayali olimpik sporcu olmak. Bu konuşmayı yapmak benim için çok zor oldu ama bu kararı çok olgunlukla karşıladılar. İkisine de çok teşekkür ediyorum."

Kadro

A Milli Takım'ın 12 kişilik olimpiyat oyunları kadrosunda şu basketbolcular yer alıyor:

Lara Sanders, Esra Ural, Şaziye İvegin Üner, Ayşe Cora, Tilbe Şenyürek, Nevriye Yılmaz, Işıl Alben, Bahar Çağlar, Şebnem Kimyacıoğlu, Birsel Vardarlı Demirmen, Tuğçe Canıtez, Olcay Çakır.

Maç takvimi

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın Rio'daki maç takvimi şöyle:

6 Ağustos: Türkiye-Fransa

7 Ağustos: Avustralya-Türkiye

9 Ağustos: Türkiye-Japonya

11 Ağustos: Belarus-Türkiye

13 Ağustos: Türkiye-Brezilya

Kaynak: AA / Spor

Türk Hava Yolları Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title