Haberler

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Filipinler'i 84-76 Yendi

İstanbul / DHARio Olimpiyat Elemeleri'nde mücadele etmek için Manila'da bulunan A Milli Erkek Basketbol Takımı, turnuva öncesi oynadığı son hazırlık maçında ev sahibi Filipinler'i 84-76 mağlup etti.

İstanbul / DHA

Rio Olimpiyat Elemeleri'nde mücadele etmek için Manila'da bulunan A Milli Erkek Basketbol Takımı, turnuva öncesi oynadığı son hazırlık maçında ev sahibi Filipinler'i 84-76 mağlup etti.

Filipinler karşısında maça Ali Muhammed, Sinan Güler, Furkan Korkmaz, Cedi Osman ve Ömer Aşık beşi ile başlayan Milli Takımımız ilk dakikalarda sayı üretmekte zorlandı. Rakibin üstü üste gelen isabetli 3 sayılık atışları ile geri düşen ay yıldızlılar, daha sonra Ali Muhammed ve Cedi Osman'ın sayıları ile toparlanıp 5. dakikayı 13-10 önde geçti. Ancak bundan sonra savunmada hata yapmaya başladık. Bunun sonucunda tekrar isabetli dış atışlar bulan ev sahibi ekip, 7. dakikada 20-15 öne geçmeyi başardı. Sonra tekrar savunma direncini artırdık. Hücumda basit atışları kaçırmamıza rağmen arayı kapattık ve ilk periyot 20-19 Filipinler'in üstünlüğü ile noktalandı.

İkinci periyoda oldukça tutuk başladık. Kolay atışları kaçırınca ribauntları toplayan Filipinler bulduğu hızlı hücumlarla skoru 13. dakikada 25-19 a getirdi. Sonra savunmayı sertleştirdik. Hücumda topu içeri geçirip, Semih Erden'i pota altında iyi kullanmaya başladık. Bu arada salonda enerji problemi olunca karşılaşma 5 dakika kadar durdu. Cedi Osman'ın da devreye girmesiyle arayı kapattık ve 16. dakikada skor 28-28 eşitlendi. Oyunun son bölümünde Sinan Güler üst üste isabetli atışlar bulunca biraz olsun rahatladık ve ilk yarıyı 40-33 önde bitirmeyi başardık.

Ay yıldızlı takımımız oyunun ikinci yarısına çok etkili bir alansı savunma ile başladı. Savunmada kaptığımız topları Ali Muhammed ile iyi değerlendirip, peş peşe bulduğumuz isabetli atışlar sonunda skoru 23. dakikada 50-33'e getirmeyi başardık. Daha sonra yine tempoyu kaybettik. Bundan yararlanan ev sahibi ekip 25. dakikada farkı biraz eritti ve skor 52-41 oldu. Filipinler takımı seyircisinin de desteği ile baskılı bir savunma denedi. Ama bu savunmaya karşı Cedi ile iyi çıktık ve hızlı hücum sayılarıyla 3. periyotu 65-53 önde bitirmeyi başardık.

Oyunun son çeyreğinde ortam biraz elektriklendi bunun sonucunda 4. faulünün ardından rakibi ile tartışan Ömer Aşık, bir de teknik faul ile cezalandırılınca 5 faulle oyun dışı kaldı. Bundan sonra şutlarımızın isabet yüzdesi düşünce Filipinler 35. dakikada durumu 72-65 e getirdi. Oyunun kalan bölümünde tempoyu kontrol etmeye çalışken basit top kayıpları yaptık ve bitime 50 saniye kala fark 6 sayıya kadar indi: 82-76. Ancak mücadeleyi bırakmadık ve salondan 84-76 galip ayrıldık.

Takımımızda Ömer Aşık 5 sayı- 6 ribaunt, Sinan Güler 13 sayı- 5 ribaunt- 2 asist, Cedi Osman 10 sayı- 4 ribant- 1 asist, Ali Muhammed 16 sayı- 2 ribaunt- 2 asist, Furkan Korkmaz 2 sayı, 4 ribaunt, 2 asist, Ender Arslan 1 ribaunt- 1 asist, Doğuş Balbay 1 sayı- 1 ribaunt- 1 asist, Barış Hersek 1 ribaunt, Semih Erden 13 sayı- 6 ribaunt, Melih Mahmutoğlu 8 sayı- 1 ribaunt- 1 asist, Oğuz Savaş 2 sayı- 4 ribaunt- 1 asist, Samet Geyik 12 sayı- 3 ribaunt- 2 asist, Birkan Batuk 2 ribaunt- 1 asist, Kenan Sipahi 2 sayı- 2 ribaunt- 1 asist ile mücadele etti.

Rakip takımdan en fazla sayıyı 20 sayı ile Andray Blatche attı. Onu 16 sayı ile Terrence Bill Romeo izledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sinan Güler Filipinler İstanbul Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title