Haberler

A Milli Basketbol Takımları Dünya Kupaları Öncesi Bir Araya Geldi

Dünya kupalarında mücadele edecek A Milli Erkek Basketbol ve A Milli Kadın Basketbol Takımları, Garanti Bankası ev sahipliğinde Four Seasons Hotel'de düzenlenen kokteylde bir araya geldiler.

30 Ağustos - 15 Eylül tarihleri arasında İspanya'da düzenlenecek. 2014 FIBA Dünya Kupası'nda mücadele edecek olan A Milli Erkek Basketbol Takımı ile 27 Eylül - 5 Ekim'de Türkiye'nin ev sahipliğinde organize edilecek. 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda yer alacak olan A Milli Kadın Basketbol Takımı, Four Seasons Hotel'de düzenlenen kokteyl ile bu iki dev etkinlik öncesi moral depoladı.

Organizasyona, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, FIBA Avrupa ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, TBF asbaşkanları ve yönetim kurulu üyeleri, TBF Genel Sekreteri Celal Arısan, A Milli Erkek ve A Milli Kadın Takımı, teknik, idari ve oyuncu kadrolarının yanı sıra basın mensupları ile davetliler katıldı.

KARADERE: "BASKETBOL TAKIMLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ"

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, tüm basketbol takımlarıyla ayrı ayrı gurur duyduğunu belirterek, "Bu akşam A Milli Erkek Basketbol Takımımızı, İspanya'da gerçekleştirilecek 2014 FIBA Dünya Kupası'na, A Milli Kadın Basketbol Takımımızı ise ülkemizde gerçekleştirilecek 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'na uğurlamanın heyecanını yaşıyoruz. Bugün, Türk basketbolunun başarılarından bahsedebiliyorsak, bunu sevgili dostum Turgay Demirel ve ekibinin uzun yıllardır aralıksız sürdürdüğü çaba ve emeklere borçluyuz. Basketbol'un ulusal alanda kat ettiği mimarlarından Turgay Demirel'i, Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Avrupa Başkanlığı'na seçilmesinden ötürü ayrıca kutluyorum. Avrupa basketboluna yapacağı değerli katkılar için, şimdiden heyecan ve gurur duyduğumuzu eklemek istiyorum. 2001 yılından bu yana desteklediğimiz Türkiye basketbolunun bu uzun ve zorlu yolda geldiği noktaya, ulaştığı başarılara baktığımızda, gururlanmamak mümkün değil. Bu öykü, emekle, başarılamayacak hiçbir hedefin olmadığını kanıtlıyor. İçten benimsediğimiz, ilk günden beri ortak idealle yola çıktığımız Türkiye Basketbol Federasyonu'yla işbirliğimizi, Türk Basketbolunun temsili ve spor kültürü adına çok değerli buluyoruz" dedi.

DEMİREL: "ŞAMPİYONALARA KATILMAKLA KALMIYORUZ"

FIBA Avrupa ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ise dünya şampiyonalarında yer almak ve bunu da basketbolla başarmış olmanın gurur verdiğini vurgulayarak, "Şampiyonalara katılmakla ve organizasyonları düzenlemekle kalmıyoruz. Altyapılarda basketbolumuz, Gençler ve Ümitler Avrupa şampiyonalarında şampiyon olarak, geleceğin basketbolcularını yetiştiriyor. Bu sayede gençlerimiz, gelecekte de altın madalya peşinde olacağını kanıtladı. Tüm bu çalışmalarımız, Garanti Bankası ile el ele yürüdü. 2000 yılının zor günlerinde 2001 Avrupa Şampiyonası sürecinde Garanti Bankası'nın, Türk Basketboluna ve milli takımlara inanarak, kat ettiğimiz yol, bugünlere geldi" diye konuştu.

"HEP BİRLİKTE SEVİNÇ YAŞAMAK İSTİYORUZ"

Tüm çalışmaların, gelecek nesillerde iyi sporcuların yetişmesini sağlamak için yapıldığını anlatan Demirel, "İspanya'ya gidecek olan takımımız, son finalist ve FIBA sıralamasında da dünyanın 7.sırasında olan bir milli takım. Halkımızın bu takımın çok başarılı bir şekilde mücadele etmesini beklediğini söylemek istiyorum. Ayrıca, eylül ayında ilk kez katılacağımız Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda ise yine bayramla birlikte bir final ve finalle de birlikte sevinç yaşamak istiyoruz. Herkesin bunun bilincinde olduğunu, dün akşam oynanan Zafer Kupası mücadelesinde bir kez daha gördüğünü düşünüyorum. Hem kadınlarda hem de erkeklerde gereken destek anlamında, basının yardımcı olmasını diliyorum. Garanti Bankası başta olmak üzere herkese Türk Basketbolu adına teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

GÖNLÜM: "ÜZERİMİZDEKİ SORUMLULUĞUN BİLİNCİNDEYİZ"

A Milli Erkek Basketbol Takımı Kaptanı Kerem Gönlüm ise Garanti Bankası'na uzun yıllardır verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, "2014 FIBA Dünya Kupası'na son finalist olarak katılıyoruz. Bunun da bizim üzerimize yüklediği sorumluluğun bilincindeyiz. Ben ve takım arkadaşlarım, halkımızın bizimle gurur duyacağı sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Sonrasında ise Potanın Perileri, Dünya Şampiyonası karşılaşmaları oynayacak. Onlara da başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

YILMAZ: "EN İYİ DERECEYİ ALMAK İSTİYORUZ"

A Milli Kadın Basketbol Takımı Kaptanı Nevriye Yılmaz ise Garanti Bankası'nın 2005 yılından bu yana takımlarına destek verdiğini söyleyerek, "Çalışmalarımız çok iyi gitti ve en iyi dereceyi almak istiyoruz. Uzun yılların ardından ilk kez seyircimizle buluşacağız. Erkek Milli Takımımıza da İspanya'da katılacağı Dünya Kupası'nda başarılar diliyorum. Umarım onlar da madalyayla dönerler. Amacımız, 2010 yılında erkek milli takımın oynadığı gibi finalde yer almak" diyerek sözlerini sonlandırdı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Four Seasons Hotel Garanti Bankası Turgay Demirel Spor Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title