Haberler

Sonay Aykut Biyografisi

Sonay Aykut
Doğum YeriKahramanmaraş / Türkiye
Doğum Tarihi3.06.1972

Sonay Aykut Kimdir ?

3 Haziran 1972’de Kahramanmaraş'da doğdu.

İlk, orta ve lise eğitimini Kahramanmaraş’ta tamamladı ve yine aynı ilde bulunan, Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden 1999 yılında başarı ile mezun olarak, Ziraat Mühendisi ünvanını aldı.

Sonay Aykut, üniversite yıllarında Kahramanmaraş CHP gençlik kolları başkanlığı, CHP üniversite konsey üyeliği ve parti delegesi görevlerinde bulunmuştur.

Üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra Bameks Tarım kuruluşunda ziraat mühendisi olarak çalışmaya başladı.

İş yaşamına çeşitli gıda işletmelerinde sorumlu teknik müdür olarak devam eden Aykut, aynı zamanda kamu adına mülk bilirkişiliği görevini de üstlendi.

Meslek birliğinde de aktif görevler alan Sonay Aykut; Hatay Ziraat Mühendisleri Odası yönetim kurulu üyeliğine seçilerek, il delegesi ve zirai ilaç bayileri denetçiliği görevlerini de üstlendi.

2012 yılından bu yana, yaşadığı ve çok sevdiği Hatay ilinin İskenderun İlçesi’nde, bölge ekonomisinin lokomotifi olan demir çelik sektöründe faaliyet gösteren Aykut İnşaat Taahhüt San. Limited Şirketi’nde inşaat demir ticareti yapmakta ve halen bu şirketin yönetiminde yer almaktadır.

2012 yılında Hatay Kadın Girişimciler Derneği üyesi olan Sonay Aykut, 2 dönemdir aynı derneğin yönetiminde yer alarak, icra kurulu üyeliği yapmaktadır.

İnşaat Mühendisi ve iş adamı Murat Sorel Aykut ile evli ve 2 çocuk annesi.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay 7 .sıra Adayı

title