Haberler

Rifat Ertem Biyografisi

Rifat Ertem
Doğum YeriKırşehir / Türkiye
Doğum Tarihi1.01.1950

Rifat Ertem Kimdir ?

1950 Kırşehir Mucur ilçesinde doğdu.İlk ve ortaokulu Mucur lise, Kırşehir lisesi,Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini 1972-1973 yılında bitirdi.Avukatlık Stajından Sonra kısa süre mucurda daha sonrada Ankara’da avukat olarak görev yaptı.77-81 yılları arasında Ankara belediyesinde avukat ve hukuk müşaviri olarak çalıştı.O dönemde çeşitli komisyonlarda görev yaptı.Daha sonra 1981 yılında ayrılarak serbest avukatlık yaptı.Bu süre içerisinde Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türk Hukuk Kurumun da yönetim kurulu üyeliği yaptı.

1986 yılında Mucur Noterliğine atandı. Burada 6 buçuk yıl noterlik yaptıktan sonra 1992 yılında Kırşehir 2. noterliğine atan7 yıllık görevi sonunda 1999 yılında Diyarbakır da Diyarbakır 3. noterliğine atandı. Burada 8 yıl görev yaptıktan sonra sırasıyla Ankara Altındağ 7. noterliği, İstanbul Gazi Osmanpaşa 6. noterliği, İstanbul Beyoğlu 5. noterliği görevlerinde bulundu ve daha sonra da Ankara 39. noterliğine atandı ve hala aynı görevi sürdürmektedir.

Rifat Ertem noterlik mesleği süresinde 1996 yılında Kırşehir 2. noteri iken, Türkiye noterler birliği yönetim kurulu üyeliğine seçildi ve kesintisiz olarak 4 yıl üst üste seçilerek tam 14 yılbu görevini üyelik, saymanlık ve Türkiye noterler birliği başkan yardımcılığı olarak sürdürdü.Türkiye Noterler Birliğini TBMM önerisiyle kurulan kanun komisyonlarında Türkiye Noterler Birliğini temsil etti. Bunların içerisinde Türk borçlar kanunun ana komisyonunda Kırşehir 2. noteri olarakTürkiye Noterler birliğini 7 yıl süreyle temsil etti.
Ayrıca yine Türkiye noterler birliği Türkiye adalet akademisi genel kurulunda genel kurulu üyesi ve denetleme kurulu üyesi olarak temsil etti.Adalet akademisince düzenlene stajyer hakim ve savcı adaylarına noter hukuku dersi verdi.Çeşitli yüksek öğrenim kuruluşlarında noter hukuku dersi verdi.

1971-1972 yıllarında Kırşehirspor’da futbol oynadı. Kırşehrispor’da futbolculuğunun yanı sıra Kırşehir Tertip komitesi başkanlığı, disiplin kurulu ve hakem komitesi başkanlıklarında bulundu.Evli 3 Çocuk Babasıdır. Halen Ankara Çankaya semtinde oturmakta ve mesleğini de Abidinpaşa semtinde 39. noter olarak sürdürmektedir.

title