Haberler

Mehmet Baykan Biyografisi

Mehmet Baykan
Doğum YeriKonya / Türkiye

Mehmet Baykan Kimdir ?

1964 Konya doğumluyu. İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesinde öğrenci iken 1982 yılında eğitimi yarıda bırakmak zorunda kalıp sonraki yıllarda eğitimini tamamlayarak avukat oldu.

12 Eylül öncesi lise öğrenciliği sırasında Akıncılar hareketi ve Milli Türk Talebe Birliği(MTTB) içerisinde çalışmaları oldu. 2007 Seçimlerinde Ak Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

2007 yılında Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi tarafından “Sportif Fair Play Kariyer Dalı Şeref Diploması” ile ödüllendirildi.

Uzun yıllar aile şirketinde yöneticilik yaptı. 2011 yılında Spor Genel Müdürlüğü görevine atandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'nden sonra oluşturulan Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğü ve Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün kuruculuğunu üstlendi. Teknik nedenlerle 22 Mayıs 2020 tarihine kadar vekâleten yürüttüğü genel müdürlük görevine, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile asaleten atandı. 11 yıl 6 ay 6 gün süre ile Cumhuriyet tarihinin en uzun süre görev yapan ismi oldu.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti'den 28. Dönem Konya Milletvekili seçilmiştir.

title