Haberler

Haydar Gölbaşı Biyografisi

Haydar Gölbaşı
Doğum YeriSivas / Türkiye
Doğum Tarihi1.1.1971

Haydar Gölbaşı Kimdir ?

Haydar Gölbaşı, 1971 yılında Sivas Kangal Irmaç Köyü’nde doğdu. İlkokulu köyde, ortaokulu Gürün ve Kangal’da, lise öğrenimini ise Sivas Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı. 1995 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun olan Haydar Gölbaşı, aynı anabilim dalında “1980 Sonrası Alevi-Bektaşi Örgütlenmelerinin Sosyolojik Bir İncelemesi” başlıklı çalışmasıyla yüksek lisansını bitirdi. 2010 yılında “Medyanın Seçmen Davranışları Üzerine Etkileri” başlıklı doktora tezi ile Sosyoloji doktoru ünvanını aldı.
1996-2002 yılları arasında Felsefe Grubu Öğretmeni olarak başladığı çalışma hayatına, 2002 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Cumhuriyet Meslek Yüksek Okulu’ nda öğretim görevlisi olarak devam etti. 2012 yılında Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü’ ne yardımcı doçent olarak atandı.

Haydar Gölbaşı’nın, “Aleviler ve Sivas Olayları” ile “1980 Sonrası Alevi-Bektaşi Örgütlenmeleri” isimli iki kitabı, çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlanmış makaleleri bulunmaktadır. Siyaset bilimi, kamu yönetimi, yerel yönetimler, halkla ilişkiler, davranış bilimleri, medya toplum ilişkileri gibi konularda ders veren Gölbaşı, tecrübelerini ve siyaset hayatında geçirdiği bilgi birikimini Cumhuriyet Halk Partisi’ nde değerlendirmek üzere 2007 ve 2011 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’ nden Sivas milletvekili adayı oldu.

Halen Cumhuriyet Üniversitesi’ nde öğretim üyesi olarak çalışmakta olan Haydar Gölbaşı, evli ve iki çocuk babasıdır.

title