Haberler

Fahri Yasin Şener Biyografisi

Fahri Yasin Şener
Doğum YeriElazığ / Türkiye
Doğum Tarihi20.06.1975

Fahri Yasin Şener Kimdir ?

1975 yılında Elazığ’da doğdu. Kağıthane İmam Hatip Lisesini birincilikle bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi Tarih Lisansı, Marmara SBE İktisat Anabilim Dalı-İktisat Tarihi bölümünde Master ve Doktora derecesi ile Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

1991-1995 yılları arasında Refah Partisi İstanbul İl Başkanlığında Özel Kalem Müd.Yardımcısı ve Özel Kalem Müdürü, 1995 yılı Genel seçimlerinde RP İstanbul Seçim Koordinatörü olarak görev yaptı. 2011 yılında yapılan 24. Dönem Milletvekili seçimlerinde AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı gösterildi. 1995 yılından beri özel sektörde orta ve üst düzey yöneticilik yapmaktadır.

2004-2008 THY Özel Kalem Müdürü ve VIP Uçakları Koordinatörü, 2008-2009 Yıldız Holding A.Ş. Ambalaj Grubu ve Bilişim Grupları Genel Sekreteri görevlerinde bulundu.

2011 yılından bugüne Ankor Holding A.Ş. ve son bir yıldır Dekon İnşaat A.Ş. firmalarında üst düzey yöneticidir. 2009 yılında İstanbul ve Makedonya’da kurduğu firmalar ile ticari faaliyetlerine ayrıca devam etmektedir.

DÜNYEV Dünya Yetimler Eğitim Vakfı (Mütevelli Üye), OYADER Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (Kurucu Üye), Gönül Kuşağı Derneği (Üye), Sipahi Ocağı (Üye), LİDER Kağıthane İHL Mezunlar Derneği (Üye), BÜMED Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (Üye), BYV Boğaziçi Yöneticiler Vakfı (Üye) ve BURA Boğaziçi Üniversiteliler Derneği (Üye) gibi STK'lar ile sosyal çalışmalarda yer almaktadır.

Evli ve 10 yaşında bir kız çocuğu ile 8 yaşında bir erkek çocuğu babasıdır.

"18.YY'DA İSTANBUL'DA TİCARET (Ahkam Defterlerine Göre)" adlı kitabı bulunan Dr. Fahri Yasin ŞENER iyi derecede İngilize, orta seviyede Arapça, Rusça ve Almanca bilmektedir.


7 Haziran 2015 Genel Seçimleri Adalet ve Kalkınma Partisi 25. Dönem milletvekili adayıdır.

title