Haberler

Erdal Yılmaz Biyografisi

Doğum Yeriİstanbul / Türkiye
Doğum Tarihi1.01.1941

Erdal Yılmaz Kimdir ?

1941 Yılında İstanbul'da doğan Yılmaz, öğrenimini Österreiches St. Georg ve Handelsakedemie'de tamamladı. Daha sonra Ö.İktisadi ve Ticari Bilimler Y.O ile Ö.İletişim Fakültesi (Ph.Dr) sini bitirdi ve asistan olarak göreve başlamış, M.Ü. İletişim Fakültesinde 1994 yılına kadar öğretim görevlisi olarak çalışmıştır.

1994 yılı Yerel Yönetimler seçimlerinde Şişli Belediyesi Meclis Üyeliğine seçilmiştir. Şişli Belediyesinde Daimi Encümen Üyeliği, Grup Sözcülüğü ve Başkan Vekilliği görevlerinde bulunmuştur. 1995 yılı Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği seçimlerinde Bölge Planlama Komisyon Başkanlığına seçilmiş, 1997 yılı başında Şişli Belediye Meclis Üyeliğinden istifa etmiştir.

1999 yılında Ömerli Belediye Başkanı olarak seçilmiş, bu görevi 2009 yılında 5747 sayılı yasanın 1.Maddesi gereğince Belediye kaldırıldığından sona ermiştir. Ömerli Belediyesinin kurucu ve son Belediye Başkanıdır.

2005-2009 yılları arasında İ.B.B Meclisinde AB ve Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi olarak görev yapmıştır.

Rize Vakfı, Çayeli Vakfı, Alev Vakfı, Avusturya Liseliler Derneği, Büyük Kulüp, Marmara Yelken Kulübü, İstanbul Avcılık Atıcılık İhtisas Kulübü , Yoksul Hasta-Öğrenci Derneği gibi Vakıf ve Derneklerin kurucusu ve üyesidir.

İş hayatında Sümer Factoring A.Ş ve Erkoteks Gayrimenkul Yatırım A.Ş'nin ortağı ve yönetim kurulu üyesidir.

Almanca ve İngilizce bilen A.Erdal Yılmaz'ın Propaganda, Turizm, Reklamcılık ve Satış Organizasyonu konularında kitap ve neşriyatları bulunmaktadır.

1966 yılında evlenen Yımaz, bir kız ve bir erkek çocuk sahibidir.

title