Haberler

Cemal Temizöz Biyografisi

Cemal Temizöz
Doğum Tarihi4.09.1958

Cemal Temizöz Kimdir ?

Cemal Temizöz 4 Eylül 1958 doğumlu, eski Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı.

1993-1996 yılları arasında Güneydoğu’da görev yaptı. Buradaki görevinin ardından albaylığa terfi etti. Tekirdağ ve Denizli İl Jandarma Alay Komutanlığı görevlerinin ardından Kayseri İl Jandarma Alay Komutanlığına getirildi.


23 Mart 2009 günü Cizre'de görev yaptığı sırada yaşanan faili meçhul cinayetler nedeniyle gözaltına alındı. Cizre'nin Kuştepe köyünde faili meçhul cinayet iddialarıyla hakkında yapılan kazı çalışmaları sonucu 20 kemik parçası bulundu ve soruşturma kapsamında eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atak'ın oğlu tutuklandı. Olay sonrası firar eden Kamil Atak, daha sonra gözaltına alındı. Olay hakkında gözaltına alınan kişilerin ifadelerinde Temizöz'ün adı geçmekteydi.

Temizöz, Veli Küçük'ün Cizre'de görev yaptığı sırada aynı ilçede yüzbaşı olarak görev yapmaktaydı. Veli Küçük'ün ekibinden olduğu iddia edilen Temizöz'ün adı JİTEM itirafçısı Abdülkadir Aygan'ın ifadelerinde de sıkça geçiyor. Albay Temizöz gözaltına alındıktan 2 gün sonra "adam öldürmeye azmettirmek ve silahlı örgüt üyesi olmak" suçlamalarıyla tutuklanarak askerî cezaevine kondu.2009 Temmuz ayında açıklanan 104 sayfalık iddianamede Cizre'deki 20 cinayetten sorumlu tutulan Temizöz'ün 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. Temizöz,

12 Eylül 2014' de tutuksuz yargılanmak üzere Silivri cezaevinden tahliye oldu.

5 Kasım 2015 günü görülen davada, Temizöz ve eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ'ın da aralarında bulunduğu 8 sanık beraat etti.

Temizöz, Veli Küçük'ün Cizre'de görev yaptığı sırada aynı ilçede yüzbaşı olarak görev yapmaktaydı. Veli Küçük'ün ekibinden olduğu iddia edilen Temizöz'ün adı JİTEM itirafçısı Abdülkadir Aygan'ın ifadelerinde de sıkça geçiyor. Albay Temizöz gözaltına alındıktan 2 gün sonra "adam öldürmeye azmettirmek ve silahlı örgüt üyesi olmak" suçlamalarıyla tutuklanarak askerî cezaevine kondu.[2] 2009 Temmuz ayında açıklanan 104 sayfalık iddianamede Cizre'deki 20 cinayetten sorumlu tutulan Temizöz'ün 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor.

21 Eylül 2012'de sona eren Balyoz davasında 18 yıl hapis cezası aldı.12 Eylül 2014'de tahliye olan Temizöz, 31 Mart 2015 tarihinde davanın diğer sanıklarıyla birlikte beraat etti.

title