Haberler

Barış Ozan Vural Biyografisi

Barış Ozan Vural
Doğum YeriAnkara / Türkiye
Doğum Tarihi1.01.1978

Barış Ozan Vural Kimdir ?

1978 tarihinde Ankara’da doğdu.İlk, orta ve lise eğitimini Altındağ’da tamamladı.Üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde bitirdi. Öğrencilik yıllarını öğrenci temsilcisi olarak geçirdi.

Avukatlık stajının aardından serbest avukatlık mesleğine başladı ve halen fiili olarak sürdürmektedir.Mesleki faaliyetini ve hukuki bilgisini devrimcilere, öğrencilere, derneklere, çeşitli kitle örgütlerine sunarak muhalif avukatlık yapmıştır.Uzun süre Ankara Barosu organlarında görev yapmış; Toplumla İlişkiler Merkezi Başkan Yardımcılığı, Karadeniz Barolar Birliği Kurulu Başkanlığı, Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterliği görevlerinde bulunmuştur.

Dünyanın temel sorunlarından olan insan ticareti ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele amacıyla Birleşmiş Milletler Uluslar Arası Göç Örgütü’ne danışmanlık yapmıştır.Siyasi yaşamına Altındağ’da başlamış ilçe binası ile tanışması çocukluk yaşlarına denk gelmiştir.CHP’nin çeşitli kademlerinde görev yaparak siyasi eğitimini parti mutfağında almıştır.

Ankara Valiliği İl İnsan Hakları kurulunda CHP temsilciliği görevini yürütmüştür.2011 yılı Mart ayında Altındağ İlçe Başkanlığı görevine getirilmiş, birisi olağan, birisi olağanüstü olmak üzere iki defa kongre kazanarak görev süresini 2014 Aralık ayına kadar sürdürmüştür.Tüzük değişikliğinden sonra Ankara metropol ilçelerinde partililerin katkısı ile ilk çarşaf liste uygulamasını yaşama geçirmiştir.

İyi derecede İngilizce bilgisine sahip olup, evlidir, Ulaş Efe Vural’ ın babasıdır.

title