Haberler
Haberler ›› Aziz Aslan ›› Biyografi

Aziz Aslan Biyografisi

Aziz Aslan
Doğum YeriAfyon / Türkiye
Doğum Tarihi1.01.1961

Aziz Aslan Kimdir ?

Afyonkarahisar ili, İhsaniye ilçesi, Kadımürsel köyünde 1961 yılında doğdu. İlkokulu kendi köyünde, Ortaokulu İhsaniye ilçesinde bitirdikten sonra Akşehir Öğretmen Lisesi sınavını kazanarak 1978 yılında bitirdi.1983 Yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdi.

Mezun olduktan hemen sonra Afyonkarahisar merkez, İhsaniye ve Kütahya Altıntaş ilçelerinde bir merkez ve iki şube olarak kendi işyerlerinde Mali Müşavir olarak çalışırken 2005 yılında TPE.’nün açmış olduğu marka vekilliği sınavını kazandı, ilave olarak Marka Vekilliği ile de iştigal etmeye başladı. 30.yılını tamamladığı mesleki faaliyetlerine ilgili yerlerde devam ediyor.

Mesleki faaliyetleri ile ilgili birçok başarı ve katılım belgeleri bulunuyor. Okul yılları faaliyetlerinden sonra sosyal ve siyasal faaliyetlerine 1984 yaşında başlayıp, muhtelif kooperatif, dernek ve ocak yönetimlerinde bulundu. Halen muhtelif kooperatif ve dernek yönetim kurulu üyelikleri ve başkanlıkları devam ediyor.

1992–1994 yıllarında Afyon Türk Ocağı yönetim kurulu muhasip üyeliği yaptı. 1995 yılında “Afyon Sancak” adında aylık kültür ve aktüalite dergisini Afyon’da ilk dergi olarak çıkardı ve yazı işleri müdürlüğü yaptı. Son 15 yıldır Afyonkarahisar merkezde ve üç büyük ilçesinde haftada iki gün olmak üzere günlük çıkan mahalli gazetelerde aralıksız köşe yazarlığı yapıyor. “Azizce” isminde bir makale kitabı bulunuyor. İkinci kitabının hazırlıkları devam ediyor.

Son 20 yıldır MHP Büyük kurultay delegeliği, 1990 yılından başlamak üzere 9 yıl MHP Afyonkarahisar İl Yönetim Kurulu üyeliği ve İl Başkan yardımcılığı, 1998 yılından başlamak üzere 2002 yılı genel seçimlerine kadar 5 yıl süreyle MHP Afyonkarahisar il başkanlığı görevini yürüttü. Bu dönemde temsilcisi bulunduğu MHP Afyonkarahisar ilinde Türkiye ortalamasının iki katı oy alarak çıkardığı Milletvekili, Belediye Başkanı, İl Genel ve Belediye Meclisi sayısı olarak tarihin en başarılı seçimlerini yaşamış, teşkilat birlikteliği sağlanmış ve çok güzel hizmetlere imza atılmıştır. İl başkanlığı döneminde ilk defa MHP İl Başkanlığının yayın organı olan “Afyon'da Hareket Gazetesi “ İl başkanlığından ayrıldığı tarihe kadar düzenli bir şekilde çıkarıldı. 2002 ve 2007 Milletvekilliği genel seçimlerine 22.ve 23.Dönem Milletvekili adayı olarak katıldı. 2003–2006 yıllarında Merkez Disiplin Kurulu üyeliğine, 19 Kasım 2006 tarihinde yapılan MHP. 8. Olağan Kurultayı'nda ve 2009 yılında yapılan MHP.9.Olağan Kurultay dönemlerinde Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttü. 07 Nisan 2012 tarihinde yapılan Afyonkarahisar İl Başkanlığı kongresinde yeniden İl Başkanı olarak seçildi.

title