Haberler

Ayşenur İslam Biyografisi

Ayşenur İslam
Doğum Yeriİstanbul / Türkiye
Doğum Tarihi16.01.1958

Ayşenur İslam Kimdir ?

16 Ocak 1958'de İstanbul'da doğdu.

Öğretim üyesi; istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Filolojisi'nin ardından Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisansını Ankara Üniversitesi, doktorasınıysa Gazi Üniversitesi'nde yaptı.

Ankara Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi'nde öğretim üyeliği görevinde bulundu. Çeşitli kitap ve makaleleri yayınlandı. Yunus Emre Enstitüsü yönetim kurulu üyeliği yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdürü ve Güzel Sanatlar Genel Müdülüğü yaptı.

Ayşenur İslam’ın eşi doktor Bahadır Celal İslam, Gazze’ye yardım götüren ve İsrail‘in operasyonuyla 9 kişinin öldüğü Mavi Marmara gemisinin doktoruydu.

Ayşenur İslam, 2011 seçimlerinde Sakarya‘dan AKP Milletvekili seçilmiştir.

Ayşenur İslam, doktor Bahadır Celal İslam ile evlidir. Bir çocuğu vardır. Türkiye’nin ilk başörtülü milletvekili olan Merve Kavakçı‘nın eltisidir.

25 Aralık 2013 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın yaptığı hükümet revizyonunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görevlendirildi. Görevi Bakan Fatma Şahin‘den devraldı.

İyi derecede İngilizce bilen İslam, evli ve 1 çocuk annesidir.

title