Haberler

Abdullah Sedat Doğan Biyografisi

Abdullah Sedat Doğan
Doğum YeriMalatya / Türkiye
Doğum Tarihi1.01.1950

Abdullah Sedat Doğan Kimdir ?

1968 - 1969 öğrenim yılı Adana Erkek Lisesi, 1975 yılı Adana Mühendislik Yüksek Okulu mezunu, inşaat mühendisi ve müteahhit. Daha önce Adana Milletvekilliği , Çukobirlik Genel Müdürlüğü, CHP Adana İl Başkanlığı, Halkevleri Merkez Yöneticiliği, SHP Genel Sekreter Yardımcılığı, Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği, Parti Meclisi Üyeliği, CHP Adana Belediye Meclis Üyeliği, CHP Adana İl Gençlik Kolu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlenmiştir.

Döneminin en popüler dergilerinden Nokta Dergisi'nin "Doruktakiler 92" anketinde, "En Başarılı Bürokrat" dalında özel ödüle layık görülerek, Türkiye'nin en başarılı bürokratı seçilmiştir. Çukobirlik Genel Müdürlüğü süresince 2.500 yeni çalışan işe almış ve Çukobirlik'i tarihinde ilk kez kar ettirmiştir; görevi süresince mafyaya karşı verdiği mücadele ile Türkiye'nin en önemli televizyon kanallarında ve gazetelerinde manşette yer almıştır.

Sedat Doğan parti içi demokrasi düşüncesini benimsemiştir ve partilerde aday belirleme yönteminin önseçim olması gerektiğine inanmaktadır[4][5][6]. Toplum nezdinde dürüstlüğü ve güvenilirliği ile tanınır. Partililer Sedat Doğan'ı örgütçülüğüyle tanır ve Sedat Doğan toplumun her kesimine aynı mesafededir.

İsmet, Sedat ve Esat isimlerinde üç erkek çocuk babasıdır.

Sedat Doğan 2015 Genel Seçimleri'nde CHP Adana Milletvekili Aday Adayı'dır.

title