Haberler

95 Yaşındaki Hüseyin Seydaoğlu'na Ziyaret

Güncelleme:

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Şirvan ilçesine bağlı Yağcılar (Sisem) köyünde incelemelerde bulundu.

Vali Aydın beraberinde İl Jandarma Komutan Vekili Albay Selçuk Yıldırım, İl Müftüsü Faruk Arvas, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Güldoğan ile birlikte, Şirvan İlçesine bağlı Yağcılar köyünde incelemelerde bulundu.

Şirvan Kaymakamı İbrahim Özdel ve Köy Muhtarı Naif İrge ve köylüler tarafından karşılanan Vali Aydın, ilk olarak yeni hizmete giren "Sisemiye Yatılı Kuran Kursu" nu ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı. Vali Aydın, kanaat önderi 95 yaşındaki Molla Hüseyin Seydaoğlu'nu ziyaret ederek, hayır duasını aldı.Yağcılar köy sakinleri ile de bir araya gelen Vali Aydın, köyün sorunlarını dinledi. Vatandaşlarla sohbet etti.

Vali Aydın burada yaptığı konuşmada;"Bu gün Şirvan'a bağlı yağcılar köyümüz eski adı Sisem köyün deyiz. Bölgemizin önemli kanaat önderi 95 yaşındaki Molla Hüseyin hocamızı ziyaret ettik. Kendisinden hayır duasını aldık. Gerçekten bu bölgede yetişmiş çok büyük âlimlerden bir tanesi. Şirvan Müftülüğüne bağlı olarak hizmet verecek olan Sisesmiye yatılı erkek Kuran Kursunda 20 civarında öğrencimiz var ama 40 civarında öğrenciye çok rahat hizmet verebilecek durumda emeği geçen Şirvan Kaymakamlığımıza, İl Müftümüze ve il özel idaremize ve çok değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum. Burada yetiştirilecek öğrencilerimiz, vatanına, milletine faydalı olacaklardır. Öte yandan Köyümüz coğrafi konumu itibariyle ana yol ayırımından köy içine kadar olan 2 km'lik kısmı Köydes yatırım programına alıp, inşallah vatandaşımızın hizmetine sunmuş olacağız." diye konuştu.

Köy içinde vatandaşlarla birlikte uzun bir gezinti yaparak, yetkililerden bilgi alan Vali Aydın, daha sonra Yağcılar Karakol Komutanlığını ziyaret etti. Yağcılar köyünde incelemelerini tamamlayan Vali Aydın ve beraberindeki heyet daha sonra Siirt'te döndü.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ahmet Aydın Yağcılar Şirvan Siirt Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title