Haberler

94 Afgan Kadın Polis Mezun Oldu

Güncelleme:

Sivas Polis Meslek Yüksekokulu ve Eğitim Merkezi'nde eğitim çalışmalarını tamamlayan 94 Afgan kadın polis, komiser yardımcısı olarak mezun oldu.

Sivas Polis Meslek Yüksekokulu ve Eğitim Merkezi'nde eğitim çalışmalarını tamamlayan 94 kadın Afgan polis, komiser yardımcısı olarak mezun oldu.

2011 yılında açılan ve Türkiye- Afganistan arasında yapılan anlaşma doğrultusunda Afgan polis adaylarına eğitim veren Sivas Polis Meslek Yüksekokulu ve Eğitim Merkezi'nde bu kez kadın polis adayları mezuniyet heyecanı yaşadı. Bugüne kadar 1458 erkek Afgan polisin mezun olduğu okulda 5 Ocak 2014'de eğitime başlayan 100 kadın Afgan polis adayından mezuniyete hak kazanan 94'ü için mezuniyet töreni düzenlendi. Polis Okulu'nda gerçekleştirilen törene Sivas Valisi Alim Barut ile Afganistan'ı temsilen Tümgeneral Mashooq Ahmad Sailob katıldı. Polis Okulu Müdürü Rüstem Temel, verilen eğitimiyle ilgili bilgiler aktardı. Afgan komutan Mashooq Ahmad Sailob ise eğitimde emeği geçen polis okulu yönetici ve eğitmenlerine teşekkür etti. Dönem birincisi olan Shakira Ahmad Ali, yaş kütüğüne plaket çaktı. Törende konuşan Vali Alim Barut, Asya coğrafyasında birbirine uzak gibi gözüken Afgan halkı ile Türk halkının dost ve kardeş bir halk olduğuna dikkat çekerek, "Biz ve Afganlar olarak tarihi geçmişimiz inanç ve kültürel değerlerimiz ortaktır. Bu nedenle Afgan polis adayı öğrencilerini aramızda görmek, onların eğitimine katkıda bulunmak bizleri son derece memnun etmektedir. Polis teşkilatları, bulundukları ülkelerin halkının emniyetini ve huzurunu temin etmede son derece önemli görev üstlenmektedirler" dedi.

Vali Barut, Afgan halkı ve Afgan Polisinin öncelikleri ile çağdaş eğitim yöntemleri çerçevesinde Türkiye, Afganistan ve NATO tarafından ortak görüşülüp üzerinde karar verilen modüler eğitim sürecinde öğrencilere, suç soruşturmaları, silah bilgisi ve atış, ilkyardım, arama teknikleri, trafik polisliği, terörizm, güvenlik sistem ve cihazları, arabuluculuk, sürücü eğitimi ve araç kullanma, telsiz kullanımı, olay yeri inceleme ve delil toplama gibi alan eğitimlerinin yanında bilgisayar becerileri, insan hakları, toplum destekli polislik, liderlik ve yönetim becerileri gibi 24 farklı derste eğitim verildiğini anlattı. Vali Barut, "Afgan halkının barış ve huzura en kısa sürede kavuşması arzumuzdur. Burada eğitilen polis teşkilatı mensupları memleketlerinde barışa hizmet edeceklerdir" diye konuştu.

Yemin töreninin ardından komiser yardımcısı olarak mezun olan kadın Afgan polislere diplomaları verildi. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Afganistan Türkiye Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title