Haberler

93 Yaşındaki Fatma Nine, Bayırbucak Türkmenleri'ne Giyecek Örüyor

Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde, Cumhuriyet ile yaşıt 93 yaşındaki Fatma Ceyhan, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri'ne göndermek için bere, atkı ve patik gibi giyecekler ile banyo lifi örüyor.

Pazarcık İlçesi'ne bağlı Yumaklıcerit Mahallesi'nde 5 yıl önce eşi Ökkeş Ceyhan'ı kaybettikten sonra yaşamını yalnız sürdüren 9 çocuk ve 25 torunu bulunan Fatma Ceyhan, televizyondan izlediği haberlerden etkilenerek ilerleyen yaşına rağmen Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri için kendi elleriyle bere, atkı, patik ve banyo lifi örmeye başladı. Fatma Ceyhan, Bayırbucak Türkmenleri'ne destek amacıyla kendi elleriyle ördüğü giyecekleri yardım kuruluşları aracılığıyla Suriye'ye göndermeyi amaçladı. Türkmenler için dua ettiğini kaydeden Fatma Ceyhan, şöyle dedi:

"Dağlardan sırtımızla, eşekle ot getirdik. Atatürk'ü, Menderes'i, Gürsel'i biliyorum. Erdoğan da var tabi. Türkmenler bizim din kardeşimiz. Bizimle inip kalkarlardı. Şimdi öldürülüyorlar. Dirisini atıyorlar. Allah, yardım eylesin. Ne yapayım. Cenab-ı Allah ve hükümetimiz gerekeni yapsın. Türkmenler'e patik, atkı, çocuklara çorap örüyorum. Kendileri için el bezi örüyorum. Türkmenler için örüyorum. Benim fazla gücüm yok, Cenab-ı Allah yardımcıları olsun. Allah'ım onlara yardım etsin, korusun." - Kahramanmaraş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Pazarcık Suriye Ceyhan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title