Haberler

92 Yaşında Doğduğu Toprakları Gördü

Balıkesir'in Erdek ilçesinde yaşayan 92 yaşındaki Fatmatüz Zehra Yıldırım, mübadele döneminde ailesiyle henüz 6 aylıkken geldiği, Yunanistan'ın Girit Adası'na yıllar sonra giderek, doğduğu yerleri gördü.

Balıkesir'in Erdek ilçesinde yaşayan 92 yaşındaki Fatmatüz Zehra Yıldırım, mübadele döneminde ailesiyle henüz 6 aylıkken geldiği, Yunanistan'ın Girit Adası'na yıllar sonra giderek, doğduğu yerleri gördü.Yüzbinlerce kişiyi doğduğu topraklardan eden, hasret bırakan mübadelenin en son tanıklarından olan Fatmatüz Zehra Yıldırım, 92 yıl önce henüz 6 aylıkken ailesiyle Girit'in Kandiye kentinden geldiği Erdek'e yerleşti.Erdek'e nasıl geldiğini büyüklerinden dinleyerek öğrenen Yıldırım, ilçede, kızları Derya Verim ve İnci Yıldırım ile yaşıyor.Girit'in Yarapetra kenti doğumlu eşi Hasan Yıldırım'ı 1991, oğullarından Ali'yi 1979 ve Galip'i 2014 yılında kaybeden Yıldırım'a, kızlarının yanı sıra büyük ablasının torunu Ülker Topçu, ablasının oğlu İsmail Özbiçer de destek oluyor.Uzun yıllar sonra ilk kez Kandiye'ye giden Yıldırım, Girit'i değil, Erdek'i ve Türkiye'yi vatanı kabul ettiğini ancak doğduğu toprakları gördüğü için mutlu olduğunu söyledi.Büyüklerinden öğrendiği kadarıyla babası İbrahim Özgen'in, Kandiye'de çiftçilik yaptığını anlatan Yıldırım, "Civar köylerinde çiftlikleri varmış. Kahyaları ve dadıları bulunurmuş. Bana da dadılarım bakmış. Son dönemlerde Rumlardan büyük baskı görmüşler ve tehdit edilmişler. Mübadele döneminde de buraya göç etmişler" dedi.Daha önce hiç görmediği, havasını solumadığı Girit'e gidince, anne ve babasının yaşadığı zorluklar aklına geldiğini ve duygulandığını belirten Yıldırım, Erdek'in daha güzel olduğunu kaydetti.Ailesinden öğrendiği Girit manileri ve şarkılarından söyleyen Yıldırım, uzun yaşamasının sırrını doğal yaşama bağladı. Fatmatüz Zehra Yıldırım ile röportaj

Kaynak: AA / Güncel

Yunanistan Balıkesir Erdek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title