Haberler

90 Yıllık Gazete, Maddi Sıkıntılar Sebebiyle Satılığa Çıkarıldı

basılarak yayın hayatına başlayan Antalya Gazetesi, bugün sürmanşetten "satılık" başlığıyla yayınlandı.

Antalya'da, 9 Eylül 1922 tarihinde İtalyan işgali olduğu yıllarda gizlice bir evin mahzeninde çıra ve mum ışığında

basılarak yayın hayatına başlayan Antalya Gazetesi, bugün sürmanşetten "satılık" başlığıyla yayınlandı. Yaşanan ekonomik krize dayanamayan gazete, yeni sahibini arıyor. Gazetenin bugünkü sahibi Ekrem Şen, çocuğu gibi büyüttüğünü söylediği 35 yıldır çalıştığı ve son 12 yıldır sahibi olduğu gazeteyi artık sübvanse edecek gücü kalmadığını, kimseden destek görmeyen 90 yıllık gazeteyi satışa çıkarmak zorunda kaldıklarını söyledi.

1922 yılında Mehmet Emin bey tarafından kurulup işgal altındaki Antalya'da düşman askerlerinden gizlice bir evin mahzeninde

çıra ve mum ışığı altında kurşun harfler dizilerek tek pedallı makina ile çevrilerek basılan gazete, Mehmet Emin Bey'in vefatının ardından Havva Adıson'a geçti. Yıllar sonra Adıson'un yeğenleri Sevgi-Emel Taner kardeşler tarafından devralınan bayrak

aynı zamanda Sevgi Taner'e Antalya'nın ilk kadın gazeteci özelliğini kazandırdı. Yıllarca Sevgi Tanerle çalışan ve 12 yıl önce Sevgi Taner'den gazeteyi devralan Ekrem Şen, yaşanan sıkıntılara gazete sahibi pozisyonunda 12 yıl direnebildi.

1978 yılında yaşanan yangında baskı makinaları zarar gören ve 1940 yılına kadar olan arşivini kaybeden Antalya Gazetesi yeni baskı makinaları satın alarak yoluna devam etti. 1700 tiraja sahip Antalya Gazetesi, bugün 11 çalışanıyla birlikte sürmanşetten siyah zemin üzerine verdiği Satılık manşetiyle okuyucularına ulaştı. "9 Eylül 1922'de kurulan ve günlük olarak yayınlanan bu gazete satılık" başlığıyla içinde bulunduğu krizi okuyucularıyla paylaşan gazete, şimdi yeni sahibini bekliyor. Gazete sahibi Ekrem Şen, halen gözü gibi sakladığı ve o günlerde sadece haftada bir kez perşembe günleri çıkan 1940 yılı tarihli orjinal gazeteyi de bugün satılık manşetiyle çıkan gazetesiyle yan yana getirip gazetenin büyüklüğünü gözler önüne serdi.

Yayın hayatı boyunca gazetecilik ilkelerinden ödün vermediğini kimsenin sözcüsü olmadığını ve objektif gazetecilikle bugüne kadar geldiklerini söyleyen Ekrem Şen, şöyle konuştu: "Burada 11 çalışan var. Bu gazete çocuğum gibiydi, çalışanlara da yuva olmuştu. Bugün bu noktaya geldik. Maddi manevi yıllardır cebimizden desteklediğimiz gazetenin artık masraflarını karşılayamaz durumdayız. Bugünkü yayınımızın ardından iyi kötü tepkiler aldık, ancak yerel gazetelere verilen destekle bu iş ancak buraya kadar."

Türkiye'de halen yeni yerel gazetelerin yayın hayatına geçmesini de şaşkınlıkla karşıladığını ifade eden Ekrem Şen, şunları söyledi: "Yerel gazetelerin bütçeleri ortada, kazandıkları ve masrafları ortada. Devamlı sübvanse edilmezlerse para kazanmaları imkansız." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ekrem Şen Antalya Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title