Haberler

90 Yıllık Canlı Tarih Yaş Gününü Ata Yurdunda Kutladı

Seyfettin Dursunov 90. yaş gününü Ata yurdu Ahıska’da kutlamanın mutluluğunu yaşadı.

Seyfettin Dursunov 90. yaş gününü Ata yurdu Ahıska'da kutlamanın mutluluğunu yaşadı.

1925 yılında Ahıska'nın Adıgen ilçesi Utgusuban köyünde dünyaya gelen Seyfet dede adıyla anılan Seyfettin Dursunov 90. yaş gününü Atayurt dedikleri Gürcistan'ın Ahıska vilayeti Vale ilçesinde kutladı.

Ata yurdunda yaş gününü kutlamanın sevincini yaşadığını belirten Dursunov, hayatını şöyle anlattı; "Ahıska ili Adıgen ilçesi Utkusuban köyünde 1925 yılı Ağustos ayında dünyaya geldim. Yedi yaşında okula başladım. Ben yedinci sınıfta iken savaş başladı. 1944 yılının Kasım ayında Stalin bizleri ana vatanımızdan ayırıp sürgüne gönderdi. Trenin hayvan vagonlarına doldurularak sürgün edildiğimiz için 23 gün süren kış yolculuğumuzda 40 bin kişi yolda öldü. Ölenleri hemen trenin penceresinden dışarı attılar. Bizi Özbekistan da indirdiler. Öyle ki aileler tamamen parçalanmış halde kimin nerede indirildiği bilinmiyor.

Bir süre Özbekistan da kaldıktan sonra Stalin ölünce yeni başa gelenler istediğimiz yerde kalabileceğimizi söylediler. Oradan Kırgızistan ve Azerbaycan a gittik. Gizlice olsa bile hep namazımızı kıldık. Azerbaycan da namazımıza engel oldular ama biz gene gizli şekilde kimseye gözükmeden namazlarımızı kılmaya devam ettik."

Altı çocuğu olan Seyfet dede 1908 yılında Atayurt Ahıska'ya geldiğini ve Gürcistan'da çok huzurlu olduğunu belirterek tek sıkıntılarının vatandaşlık alamamak olduğunu söyledi.

Canlı tarih Seyfettin Dursunov'un 90. yaş gününe Posof ilçe müftüsü Ali Çetin de katıldı. Okunan Kuran-ı kerim ile başlayan program da Posof Müftüsünün ettiği duadan sonra davetlilere yemek ikram edildi. Yemekten sonra da Seyfettin Dursunov getirilen pastayı kesti. Çocukları ve torunlarıyla birlikte mutluluğunu yaşarken bir yıl önce 85 yaşında kaybettiği eşinin yanlarında olmaması ayrı bir üzüntü verdi. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Joseph Stalin Özbekistan Gürcistan Atayurt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title