Haberler

9'uncu Uluslararası Öğrenci Buluşması" Sona Erdi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Etkinliklerinden detaylar Açılan stantlarda sergilenen yöresel kıyafet, bayrak ve haritalardan detay Uluslararası Öğrenci Buluşması Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mehmet Ali Akpınar ile röportaj Sakarya'da düzenlenen etkinlikte, kentte eğitim gören 58 ülkeden yabancı öğrenciler, yöresel kıyafet, bayrak ve haritalarıyla ülkelerini tanıttı Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneğince düzenlenen "9'uncu Uluslararası Öğrenci Buluşması" etkinlikleri sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Etkinliklerinden detaylar

Açılan stantlarda sergilenen yöresel kıyafet, bayrak ve haritalardan detay

Uluslararası Öğrenci Buluşması Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mehmet Ali Akpınar ile röportaj

Sakarya'da düzenlenen etkinlikte, kentte eğitim gören 58 ülkeden yabancı öğrenciler, yöresel kıyafet, bayrak ve haritalarıyla ülkelerini tanıttı

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneğince düzenlenen "9'uncu Uluslararası Öğrenci Buluşması" etkinlikleri sona erdi.

Kent Meydanı'ndaki açılış programına katılan Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) eğitim gören yabancı öğrenciler, açılan stantlarda yöresel kıyafet, bayrak ve haritalarıyla ülkelerini tanıttı.

Uluslararası Öğrenci Buluşması Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mehmet Ali Akpınar, Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın 9'uncusunu tertiplediklerini belirterek, bu buluşmaların Sakarya'da 4'üncü kez gerçekleştiğini söyledi.

Akpınar, 58 ülkenin öğrencilerinin bir araya geldiğini ifade ederek, "Ülkelerin çadırları, yöresel kıyafetleri, ülke tanıtım materyalleri, ülke haritaları, stantları, bayrakları, sahne etkinlikleri ve ülkelere has yemekler var. Bu çalışmalarla uluslararası öğrencilerin Türk halkı ile tanışıp kaynaşmasını hedefliyoruz. Bu çalışma 46 şehirde gerçekleşti. Türkiye dahil 7 ülkede yapıldı. Halkımız da bu öğrencileri kendi dilleriyle tanımış oluyor." diye konuştu.

Afganistanlı öğrenci Ferudun Anık da buluşma kapsamında yabancı öğrencilerin kendi kültür ve geleneklerini tanıttığını dile getirdi.

Ülkelerini temsil ettiklerini aktaran Anık, "Çok güzel bir duygu. Herkes ülkesini severek tanıtmak istiyor. Her ülke kendi gelenek ve tarihini tanıtıyor. Türkiye'de hiç yabancılık çekmiyoruz. Bu etkinliklerin devamını diliyorum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Akpınar Adapazarı Türkiye Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title