Haberler

9'uncu Uluslararası Muammer Çakı Seramik Yarışması

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünce 2000 yılında vefat eden öğretim üyesi ve seramik sanatçısı Muammer Çakı anısına bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Uluslararası Seramik Yarışması" kapsamındaki eserler sergileniyor.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünce 2000 yılında vefat eden öğretim üyesi ve seramik sanatçısı Muammer Çakı anısına bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Uluslararası Seramik Yarışması" kapsamındaki eserler sergileniyor.Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Sadettin Aygün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başarılı bir öğrenci ve öğretim görevlisi olan Çakı'nın 2000'de, genç yaşta hayatını kaybettiğini hatırlattı.O tarihten sonra Çakı anısına yarışma düzenlemeye karar verdiklerini belirten Aygün, "Yarışma, 9 yılda yurt içi ve dışından katılımlarla zenginleşti. Bu sergi, şimdi kendi dalında çok tanınan ve çok bilinen bir sergi oldu. Yarışmada herhangi bir konuya bağlı kalınmadı. Öğrenciler serbest, endüstriyel, torna, çini ve cam eserleriyle yarışmaya katılıyor" diye konuştu. Aygün, serbest dalda 120, tornada 21, endüstriyelde 23, çinide 43 ve camda 27 olmak üzere 234 eserin yer aldığı yarışmaya ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda öğrencinin katıldığını anlattı.Ödül kazanan eser sahipleriyle ilgili bilgi veren Aygün, "Serbest seramik dalında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Seray Keloğlu, endüstriyelde Estonya Güzel Sanatlar Akademisinden Maria Sidorenko, torna dalında Uşak Üniversitesinden Ömer Faruk Söyler, çini dalında Dokuz Eylül Üniversitesinden Aysel Güneş ve cam dalında Anadolu Üniversitesinden Mert Kaan Burnaz, başarı ödüllerine layık görüldü" ifadesini kullandı.Aygün, yarışmada yer alan eserlerin 8 Mart'a kadar AÜ Çağdaş Sanatlar Müzesi'nde görülebileceğini sözlerine ekledi. .

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Anadolu Üniversitesi Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title