Haberler

9. Uluslararası Sinan Sempozyumu"

Trakya Üniversitesi (TÜ) Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen "9. Uluslararası Sinan Sempozyumu" başladı.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen "9. Uluslararası Sinan Sempozyumu" başladı.

TÜ Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen sempozyumun açılışında konuşan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Mimar Sinan'ın savaşlarda dahi tarihi eserleri inceleyerek not aldığını söyledi.

Mimar Sinan'ın Edirne'de birçok eseri olduğunu hatırlatan Şahin, "Mimar Sinan'ın eserlerine sahip çıkmak lazım. Bu eserleri korumak lazım. Tarihi eserlerin korunmasına ilişkin bilinci, çocuklarımıza aşılamamız lazım. Biz bu eserleri atalarımızdan aldık, çocuklarımıza devredeceğiz. Devrederken bu tarih bilincini, bu eserlerin değerli olduğunu da onlara öğretmemiz gerek" diye konuştu.

Şahin, Mimar Sinan'ın eserlerinin maddi hiçbir şeyle ölçülemeyeceğini de dile getirdi.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ise Mimar Sinan'ın anıldığı sempozyumun geleneksel hale geldiğini ve bu yıl dokuzuncusunun düzenlendiğini söyledi.

Modern mimarinin Mimar Sinan'dan öğrenmesi gereken çok şey olduğunu vurgulayan Yörük, şöyle devam etti:

"Mimar Sinan'ı sadece Edirne'de değil, dünyanın dört bir yanında yaptığı eserlerle biliyoruz. Mimar Sinan'ın eserleri açısından bir öğrencinin Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde eğitim görmesini büyük bir ayrıcalık olarak görüyorum. Sınırların irdelendiği bir kongredeyiz. Kongremizin suni sınırların kaldırılmasına destek olacağını düşünüyorum"

TÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burcu Özgüven de fakültelerinin 30 yılı aşkın süredir mimarlık eğitimi verdiğini anlatarak, öğrencilerin Mimar Sinan'ın eserlerinden çok şey öğrendiğini belirtti.

TÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyeleri Yaylı Çalgılar Kuarteti'nin konser verdiği sempozyuma, Bulgaristan, Bosna Hersek, Polonya ve KKTC'den çok sayıda mimar katıldı.

"Mimari mekanın sınırsızlığı mümkün müdür?" konusunun ele alınacağı sempozyum, yarın sona erecek.

Kaynak: AA / Yerel

Trakya Üniversitesi Dursun Ali Şahin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title