Haberler

9. Uluslararası Öğrenci Buluşması

Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER) tarafından 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması etkinliği düzenlenecek.

KUDER Başkanı Mücahit Bulut, dernek binasında yaptığı açıklamada, 7-8 Mayıs'ta düzenlenecek etkinlikle kentte eğitim gören yabancı öğrencileri bu yıl 9. kez bir araya getireceklerini söyledi.

Bulut, programda Mozambik'ten Moğolistan'a, Endenozya'dan Moritanya'ya kadar 60 ülkeden yaklaşık 4 bin öğrencinin kendi ülkeleri adına kurulan çadırlarda Kayseri halkına ülkelerini tanıtacaklarını belirtti.

KUDER'in bünyesindeki tüm öğrencilere eğitim ve rehberlik hizmeti sunmanın yanında maddi, manevi destek de sağladığını vurgulayan Bulut, şöyle konuştu:

"Misafir öğrencilerimizin KUDER çatısı altında evrensel kardeşlik değerlerine sahip, temel dini bilgiler açısından donanımlı, modern dünyayı tanıyan, organizasyon kabiliyeti yüksek, ülkesinin ve İslam dünyasının durumunun ve ihtiyaçlarının farkında, farklılıklara karşı müsamahalı birer gönüllü medeniyet elçisi olarak ülkelerine dönmelerini sağlamak temel gayemiz. KUDER, her türlü sıkıntıda onlarla beraber olmayı, 'ensar-muhacir' kardeşliği çerçevesinde kendisine misyon edinmiştir."

Bulut, eğitim almak için Kayseri'yi tercih eden yaklaşık 4 bin öğrencinin 2 gün boyunca Kurşunlu Otoparkı'nda kurulacak standlarda halk oyunları, ilahiler, tiyatrolar, dinletiler ve daha birçok etkinlikle ülkelerini ve kültürlerini tanıtacaklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Moğolistan Moritanya Mozambik Kayseri Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title