Haberler

"9. Uluslararası Kar Film Festivali"

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Uluslararası Kar Film Festivali" 15 Nisan'da başlıyor.

Festival Komitesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan Hıdıroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fakülte olarak Kültür ve Gösteri Merkezi'nde düzenleyecekleri festivale, Burçak Evren, Mahir Birav, Ahmet Katıksız ve Deniz Akçay Katıksız başta olmak üzere çok sayıda sanatçının katılacağını söyledi.

Yurt içi ve yurt dışında sinema alanında eğitim gören öğrencilerin belgesel, deneysel, kurgusal, reklam ve animasyon dallarında hazırlamış oldukları kısa filmlerin değerlendirilerek, ödüllendirileceğini vurgulayan Hıdıroğlu, "Festival kapsamında farklı etkinliklere de yer verilecek. Sinema alanında çalışmaları olan akademisyenleri ve sektörde tecrübesi bulunan konukları da davet ettik. Kar Film Festivali kapsamında çeşitli sunumlar, söyleşiler ve film gösterimleri yapılacak" dedi.

Festivalin 15 Nisan 2013 tarihinde saat 10.00'da açılışını yapacaklarını vurgulayan Hıdıroğlu, şunları kaydetti:

"Biz öğrencilerimizin eğitimini esas alıyoruz. İnsanların kamusal alanda yeteneklerini tanıtmak, onların destekçisi olmak istiyoruz. Filmle ilişkili olan ünlü isimleri, akademik personeli, gazeteci yazarları buluşturup, öğrencilerimizde sinerji oluşturmayı amaçladık. Gelecekte işlerine daha iyi motive olmalarını sağlamak istiyoruz. Sinema, 1895'ten beri her zaman en önemli kitle iletişim aracıdır."

Sinemanın, insanların bakış açısını değiştirdiğini ifade eden Hıdıroğlu,

"Sinema her alanla ilişkilidir. Kitlelerin yönetilmesinde önemli bir araçtır. Toplumlarda kişilerin bireysel özelliklerinin ortaya çıkmasını sağlar" ifadelerini kullandı.

Akademisyen ve sinema sanatçılarının festivalde çeşitli konularda konferanslar vereceğini anlatan Hıdıroğlu, Ahu Türkpençe'nin başrolünde oynadığı

"Köksüz" filminin yapımcısı Ahmet Katıksız ile senaristi ve yönetmeni Deniz Akçay Katıksız'ın film gösterimi için Erzurum'da söyleyişi yapacağını söyledi. - ERZURUM

Kaynak: AA / Yerel

Atatürk Üniversitesi Ahmet Katıksız Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title