Haberler

9 Ülkeden 15 Sanatçı Gaziemir'de

İzmir'de, Gaziemir Sanat Günleri ve Uluslararası Sanat Sempozyumu kapsamında 'barış' temasıyla düzenlenen resim çalıştayına 9 ülkeden 15 sanatçı katıldı.

Gaziemir Belediyesi tarafından düzenlenen Gaziemir Sanat Günleri ve Uluslararası Sanat Sempozyumu, 9 ülkeden 15 sanatçıyı bir araya getirdi. Ressam Aynur Açıkgöz'ün sanat küratörlüğünü üstlendiği ve bir hafta süren çalıştaya, dünyaca ünlü ressam ve karikatüristler katıldı. Bu yıl 'Barış' teması işlenen etkinlikte sanatçıları ağırlayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, ilkini yaptıkları sanat günleri etkinliğini her yıl düzenleyeceklerini ifade etti. Etkinliğe katılan sanatçılara teşekkür eden Şenol, "Başımızın üstünde yeriniz var. Yol, kaldırım, park yapmak belediyelerin işi. Ancak yerel yönetimler sanatı da desteklemeli. Bu güne kadar 2 müze açtım, 3 tane daha açacağım. Kente 13 kültür yayını kazandırdım. Uluslararası heykel sempozyumu düzenleyerek kenti heykellerle donattım. Çünkü biz 'Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından bir kopmuş demektir' diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan yürüyoruz. Amacım Gaziemir'i tarih ve sanat kenti yapmak" dedi.

Belediye olarak yıl boyunca 'barış' temalı etkinlikler düzenlediklerinin altını çizen Başkan Şenol, "Sanatın gücüyle insanların zihinlerinden sınırları kaldırıp, insanların beyinlerine barış tohumları ekebiliriz. Dünyanın ve ülkemizin çevresinin kan gölüne döndüğünü bu günlerde tek umudumuz barış ve kardeşlik. Barıştan asla vazgeçmemeliyiz. Tek savaşımız barış için olmalı" şeklinde konuştu.

Gaziemir Sanat Günleri ve Uluslararası Sanat Sempozyumu'nun Sanat Küratörü Aynur Açıkgöz ise şunları açıklamalarda bulundu:

"Barış adına, sanat adına, insanlık adına 9 ülkeye kapılarını açan, sanatın halkla buluşmasını sağlayan belediye başkanımız Halil İbrahim Şenol'a teşekkür ediyorum." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziemir Belediyesi Halil İbrahim Şenol İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title