Haberler

9. UÇSG Sona Erdi

Güncelleme:

Adana, Mersin, Hatay ve Gaziantep'te eş zamanlı gerçekleştirilen 9. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri (UÇSG) sona erdi.

Bu yılki teması "Sanat ve Toplumsallık" olan sanat günleri, 18-22 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Genel sloganı yine "Yerelden ulusala, ulusaldan evrensele" olan UÇSG'nin bu yıl da özel teması her zaman olduğu gibi "Barış" olarak belirlendi.

9. UÇSG'de bu yılki sanatsal etkinliklerde ağırlıklı olarak kültür, emek, şiir ağırlıklı bir program hazırlandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda yapılan açılış töreninde UÇSG Mersin Koordinatörü F. Saadet Bilir, UÇSG Kurucusu Hatay Koordinatörü Mehmet Karasu, UÇSG Kurucusu Genel Koordinatör Çetin Yiğenoğlu ve Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Mustafa Köz birer konuşma yaptılar. Ayrıca Hatay Defne Korosu da bir program gerçekleştirildi.

Geleneksel Uluslararası Çukurova Sanat Günleri'nin 9.'sunda sanatseverlere biri kitap 2 yayın armağan edildi.

Söyleşi ve panellerin öne çıktığı 9. UÇSG etkinlikleri kapsamında; 5 konser, 15 söyleşi, 13 panel, 1'i haiku- haika fotoğraf, 8'i resim, 10 sergi, 2 gösteri, 1 gösteri-söyleşi, 6 şiir dinletisi, 1 klasik batı müziği dinletisi, 1 klasik batı müziği resitali, 1 belgesel sunum, 6 görsel sunum, 2 fotoğraf gösterisi, 1 halk oyunu gösterisi, 1 tiyatro, 1 sokakta dans, 2 sokakta şiir, 1 sokakta özgün müzik, 2 sokakta türküler 1 kent gezisi olmak üzere 81 etkinlik düzenlendi.

Etkinliğin son gününde, İstanbul, İzmir, Karabük, Hatay ve Mersin gibi Türkiye'nin dört bir yanından gelen şairler, şiirlerini Adanalılarla paylaştı.

UÇSG Kurucusu Genel Koordinatörü Çetin Yiğenoğlu, programa katılan edebiyatçılara, sanatçılara, emek verenlere ve etkinliklerde sanatçıları yalnız bırakmayan Adanalılara teşekkür etti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Çukurova Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title