Haberler

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde

Güncelleme:

Sigarayı bırakma haftası boyunca, sigarayı bırakmak isteyenler eczanelere destek için başvurabilecek, uzman eczacılardan bilgi ve danışmanlık alabilecek.

Etkin Eczacılık Derneği Başkanı Ayşegül Yıldız "Etkin Eczacılık Derneği üyesi eczacılar olarak, ulusal sağlık harcamalarının daha etkin koruyucu sağlık politikalarının uygulanmasıyla azalacağına ve eczacılık mesleğinin koruyucu sağlık alanında daha aktif konumlandırılmasının bu konuda kilit önem taşıdığına inanmaktayız.

Mesleğimizin, geleneksel 'ilaç sağlayıcı' rolünün yanı sıra, koruyucu sağlıkta ve kronik hastalıkların yönetiminde yaratabileceği katma değerin de farkına varılmasını sağlamak üzere derneğimiz çeşitli etkinlikler yürütmektedir.

Bu etkinliklerin içinde farkındalık yaratan koruyucu sağlık kampanyalarına özel önem vermekteyiz. Sigara, obezite, kış hastalıkları, diyabet ele aldığımız başlıca konular olarak öne çıkmaktadır. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz '9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü' etkinliği de 2015 yılının ilk sağlık kampanyası olacak ve 9 Şubat'ı takip eden hafta süresince devam edecektir. Bu kampanyayı düzenlerken amacımız halkımıza sigarayı bırakmanın sağlıkla ilgili ve ekonomik kazanımlarını hatırlatmak. Kendi sağlıkları olduğu kadar aile fertlerinin ve toplumun da haklarını gözeterek, yeni bir başlangıç yapmaları için onları teşvik etmek. Sigarasız hayatın sağlık üzerindeki olumlu etkilerine odaklanarak gün içinde daha yüksek enerjiye, pürüzsüz bir cilde, daha beyaz dişlere, sağlıklı akciğerlere, maddi tasarrufa, yüksek fertiliteye, daha kaliteli bir cinsel yaşama, daha keskin duyulara ve daha ferah bir yaşam alanına sahip olmak için, yani uzun ömür, sağlıklı yaşam için bırakmaları gerektiğini uzman eczacılarımız vasıtasıyla hatırlatıyoruz" şeklinde konuştu.

Hafta boyunca eczanelerde öncelikle Nikotin Bağımlılık Testi ile sigara içenlerin nikotin bağımlılığı seviyesi ölçülecek, buna bağlı olarak sigara bırakmanın sağlayacağı sağlık avantajları ve ekonomik kazanımlar anlatılacak. Bırakmayı kolaylaştırıcı ipuçlarıyla ilgili bilgi verilerek bırakma sürecinde ihtiyaç duyulabilecek destek yöntemleri önerilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ayşegül Yıldız Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title