Haberler

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, sigara kullanımının kişi ve toplum sağlığını tehdit eden önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna vurgu yaptı.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, sigara kullanımının kişi ve toplum sağlığını tehdit eden önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna vurgu yaptı.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Şener, açıklamasında sigara kullanımının aktif ve pasif sigara içiciliğiyle hastalıklara, sakatlıklara ve ölümlere yol açarak, kişi ve toplum sağlığını tehdit eden önemli bir halk sorunu olduğunu belirtti. Şener, "Tütün kontrolünde temel amaç, başta kanser olmak üzere birçok hastalıklara doğrudan ya da dolaylı olarak sebep olan tütün ve tütün ürünlerinin tüketimini azaltmak, yok etme k ve tütün dumanına pasif maruziyeti ortadan kaldırmaktır. Sigaranın oluşturduğu her türlü olumsuzluğa karşı dünyada giderek artan bir duyarlılık oluşmaktadır. Ölüm nedenleri arasında ikinci sırada akciğer kanserleri gelmektedir. Her 10 erişkinden birisinin bu nedenle yaşamını kaybettiği düşünülmektedir. Havadaki tütün dumanının birçok hastalığa ve ölüme yol açtığı bilinmektedir. Bugün başlıca tetikleyicisi sigara kullanımı olan kanserden ölen kişi sayısı yılda 7 milyondur. Alışkanlıklar değiştirilmedikçe kansere bağlı ölümlerin artacağı bilinen bir gerçektir" dedi.

Tütün ve tütün ürünlerinin zararları konusunda farkındalık ve bilinçlendirme oluşturulmasının önem arz ettiğini ifade eden Şener, "Bu nedenle ilimizde özellikle risk grupları olan gebeler, çocuklar ve gençlerin dikkatlerini çekecek eğitimler yapmaktayız. 18 yaşından küçük çocuklara yasak olan sigara satışının engellenmesi çalışmaları ve 4207 sayılı kanun kapsamındaki denetimlerimiz aralıksız olarak sürdürülmektedir. Sigara içerek sadece kendimize değil sevdiklerimize de zarar verdiğimizi unutmayalım. Çocukların yanında ( özellikle evde ve araç içinde) sigara içilmesi aynı zamanda anne ve babasını rol model alan çocuklarda sonraki yıllarda sigara içme alışkanlığının gelişmesini kolaylaştırır. Sigarayı bırakma konusunda destek almak istiyorsanız Malatya Devlet Hastanesi ve Yeşilyurt Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Polikliniklerine başvurabilirsiniz. Sigara bırakma tedavisinde kullanılan ve bilimselliği kanıtlanmış sigara bıraktırma ilaçları, herhangi bir sosyal güvencesinin olup olmadığına bakılmaksızın vatandaşlarımıza, ücretsiz olarak verilmektedir. Bu kapsamda Sigara Bırakma Polikliniklerine 2015 yılında 3 bin 495 kişi danışmanlık için başvurmuş, bin 302 kişiye farmakolojik ilaç tedavisi başlanılmıştır. Sağlıklı bir yaşam için gelecek nesilleri tütün ve tütün ürünlerinin zararlarından korunmak için, sigarasız bir gelecek için el ele verelim. 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde dumansız hava sahamızı korumaya devam edelim" ifadelerine yer verdi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title