Haberler

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü

Yeşilay Kütahya Şube Başkanı Aziz Göneş, Türkiye'de sigarayla mücadelede önemli bir yol kat edildiğini bildirdi.

Yeşilay Kütahya Şube Başkanı Aziz Göneş, Türkiye'de sigarayla mücadelede önemli bir yol kat edildiğini bildirdi.

Göneş, yaptığı yazılı açıklamada, tütün ürünleri tüketiminin ve tütün dumanına maruz kalmanın yol açtığı zararlı etkilerinin önlenmesi ve tütün kullanımının önüne geçmek amacıyla, tüm dünyada 9 Şubat günü Dünya Sigarayı Bırakma Günü olarak kutlandığını hatırlattı.

Sigaranın tüm dünya ülkeleri için önemli bir halk sağlığı problemi olduğuna dikkati çeken Göneş, şunları kaydetti:

"Ülkemizde her yıl ortaya çıkan 50 bin yeni akciğer kanseri vakasının yüzde 80-90'ının tütün tüketiminden kaynaklanmaktadır. Yeşilay olarak her yıl 5 milyondan fazla kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan sigara ve diğer tütün ürünlerine karşı mücadelemizde çok iyi bir mesafe aldık. Ama uygulama ve denetimlerdeki yetersizlik bizleri üzüyor. Karar vericileri ve uygulayıcıları gelecek nesillerimiz için daha özverili olmaya davet ediyoruz. Farkındalık kampanyalarımız, bilgilendirme seminerlerimiz, kamu spotlarımız, sosyal medya çalışmalarımızla Yeşilay olarak sigaraya karşı mücadelemiz hız kesmeden devam edecek. Bu mücadeleye tüm vatandaşlarımızın sigarayı bırakarak, bilgi sahibi olarak ve bilinçlendirerek destek olmalarını arzuluyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Kütahya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title