Haberler

9 Milletvekilinin Dokunulmazlık Dosyası Meclis'te

Güncelleme:

Aralarında HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu 9 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası TBMM Başkanlığı'na gönderildi.

9 milletvekili hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde fezleke hazırlandı. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız hakkında, "Terör örgütüne silah temini" iddiasıyla düzenlenen yasama dokunulmazlığının kaldırılması hakkında hazırlanan Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Başkanlığı'na gönderildi. Sarıyıldız hakkındaki fezleke, "Terör örgütüne silah temini" iddiasıyla düzenlendi. Dosya, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan imzasıyla Meclis'e iletildi.

BASIN AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Sarıyıldız, dün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, "7 ay önce yaşanmış bir olayla ilgili ciddi hukuksal bir sorun bulsalardı şu ana kadar o fezleke Meclis'e gelmez miydi?" demişti.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU HAKKINDA DA FEZLEKE VAR

Sarıyıldız'ın fezlekesinin yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan hakkındaki yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkereleri de Meclis'e gönderildi.

KOMİSYON'A SEVK EDİLECEK

Öte yandan, dokunulmazlık dosyaları, Meclis tatilde olduğu için TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonuna iletilmeyecek. Dosyalar, tatil bitiminde TBMM Başkanlığı tarafından Komisyon'a sevk edilecek.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Faysal Sarıyıldız Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (114)

URFALI DENİZ ATI:

LO BIZDE BIRAZ OKUMAYI OGRENDIK ARTIK HDP OY YOK KANDIRDILAR BIZI

104
144
yanıtYanıtla
ORHAN:

Bu Hdp Pkkdır biran önce yetkililer umarım gereğini yapar

144
95
yanıtYanıtla
ÖMER:

Sayfalardaki görevlendirilmiş hdpliler nasılda beğeni hilesi yapıyor

87
43
yanıtYanıtla
Ciwan:

Yilardir yaptiginiz seyler cözum degil akili olun hdp ye kucak ac barisin tek getiricisidir ama ne yazik ki seni baskan yaptirmadiklari icin onlara karsi savas actin vayyy yaziklar olsun koltuk ugruna baskanlik ugruna hergun tabut tasitiruyorsun bu halka bunu görmezden gelen tok ve rahati yerinde kimselerde vatan millet sakarya deyip garibanin evine ates dusuruyor cözum silahlarin susmasi bombardimanlarin susmasi ve tum halkin erdogana karsi proteste yuruyusleri yapmasi gerekir yeter demesi gerekir yoksa hepiniz bu kani elinizde tasiyorsunuz ortaksiniz buna

63
40
yanıtYanıtla
VARMISINIZ:

HIRSIZLAR HARİÇ HERKESİN DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILSIN. . HIRSIZLAR HAPİSANEDE ÇOK SIKINTI ÇEKERLER. . DİĞERLERİNİN ZATEN İHTİYACI YOK DOKUNULMAZLIK ZIRHINA. .

67
33
yanıtYanıtla
GERÇEKLER:

HDP PKKNIN TAA KENDİSİDİR BARIŞ OLMASINI İSTEMEYEN TEK PARTİ HDPDİR. BARIŞ MASALINLA İNSANLARI KANDIRIRLAR VE OY YAPARLAR. BİR GRAM KÜRTLÜK UMURUNDA DEĞİLLER. BİR GRAM KÜRTLERİ DÜŞÜNSELER KORUYUCULARI ACIMADAN VURMAZLARDI OYUN BÜYÜK UYANAN ÖBÜR DÜNYASINIDA KURTARIR UYANMAYAN İSE PKKNIN KANDIRDIĞI GENÇLERDEN BİRİ OLUR ÖBÜR DÜNYASINI YAKAR.

26
62
yanıtYanıtla
ALİ CİNAR....:

Teror olaylarina katilanlarin yesilkârti ve sosyal yardimlari iptal edilmeli...

66
21
yanıtYanıtla
DİDİ:

SORUN PKK TERÖR FALAN DEĞİL SORUN EĞİTİLMESİ ÇOK ÇOK ZOR OLAN KÜRT SORUNU BU YARATIKLARLA ÖRF VE KAFA UYUŞMUYOR BENCE AZ Bİ GÜNEY DOĞU TOPRAĞI AZ Bİ IRAK VE SÜRİYE TOPRAĞI VERELİM VE KURTULALIM!!!!!!

22
63
yanıtYanıtla
xy:

bazi akp lilerin de , milletine ihanetden millet vekillik leri kaldirilmasi lazim. devlet icinde paralel yapi kurmaktan.

31
52
yanıtYanıtla
ÖZ:

Suriye sınırına berlin duvarının aynısını örün yeter artık bu pkk türkler kadar kürtlerede zarar veriyor silah istiyen suriyeye ıraka gitsin

32
44
yanıtYanıtla
Tüm 114 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title