Haberler

9. Kayseri Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

Güncelleme:

Türkiye'den ve Orta Asya Türk cumhuriyetlerinden bin 400 firmanın katıldığı 9. Kayseri Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı.

Türkiye'den ve Orta Asya Türk cumhuriyetlerinden bin 400 firmanın katıldığı "9. Kayseri Tarım ve Hayvancılık Fuarı" açıldı.

Dünya Ticaret Merkezi'ndeki fuarın açılışını TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Vali Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer yaptı.

Açılışta konuşan Yakut, bu yıl Orta Asya Türk cumhuriyetlerinden de katılımın olduğu fuarın uluslararası boyuta taşınmasının önemli olduğunu, ilerleyen yıllarda çok daha geniş kitlelere ulaşılabilmesi için daha kapsamlı çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

Yakut, ticarette, sanayide, turizmde ve eğitimde söz sahibi olan Kayseri'nin tarım ve hayvancılık alanında da daha çok gelişmesi gerektiğine dikkati çekti.

Vali Düzgün ise bu tür sektörel fuarların çiftçilerin teknolojiyi daha çok kullanabilmesine ve yeniliklerden haberdar olabilmesine zemin hazırladığını kaydetti.

Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta çok daha iyi noktalara geleceğine inandıklarını ifade eden Düzgün, "Kayseri kabak çekirdeği, alabalık ve elma üretiminde Türkiye'de söz sahibi. Orta Anadolu'da üstelik bin 400 katılımcı firma ile böylesi bir fuarın açılıyor olması son derece önemli" diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, sucuk, pastırma ve mantısıyla meşhur olan Kayseri'ye özgü pek çok tarım ürünü olduğunu söyledi.

Türkiye'de üretilen kabak çekirdeğinin yüzde 38'inin Kayseri'de üretildiğini anlatan Kayacan, "Denizi olmayan kentimizde yıllık 11 bin tondan fazla alabalık üretiliyor. Bunun yüzde 80'i ihraç ediliyor. Ayrıca Türkiye'de tüketilen her 3 yumurtadan biri kentimizde üretiliyor" şeklinde konuştu.

Buzağı yetiştiricilerine ödül

Konuşmaların ardından TBMM Başkanvekili Yakut ve Vali Düzgün "En Güzel Buzağı Yarışması"nda dereceye giren üreticilere ödüllerini verdi.

23 Mart'a kadar ziyarete açık olacak fuarda, çiftçiler, toprak işleme, ekim dikim makineleri, modern sulama alet, makine ve ekipmanlarının yanı sıra tohum, yem ve katkı maddeleri ile ilaç, gübre, örtü alet ve ekipmanlarını da görme ve satın alma imkanı bulabilecek. - Kayseri

Kaynak: AA / Güncel

Vali Orhan Düzgün Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title