Haberler

9. Gökova Bisiklet Turu Başladı

Muğla Bisiklet Derneği tarafından yerli ve yabancı sporcuların katılımıyla gerçekleştirilen 9. Gökova Bisiklet Turu, başladı.

Menteşe ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan turun ilk bölümü, Ula ilçesinin Akyaka Mahallesi'nde sona erdi. Katılımcılara burada öğle yemeği ve dondurma ikram edildi.

Bisikletçiler, buradan hareket ederek Kadın Azmağı Deresi kenarından Marmaris'e hareket etti. Tura katılan bisikletçiler, dere kenarında mola verip suya girerek serinledi.

Tur, 19 Mayıs'ta Akyaka'da tamamlanacak.

"Bisikletin hem turizm hem de ulaşım amacıyla kullanılabileceğini göstermek istiyoruz"

Muğla Bisiklet Derneği Başkanı Bilge Kağan Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 gün sürecek tura İngiltere, Almanya, Fransa ve Türkiye'den 330 bisikletçinin katıldığını söyledi.

Yurt dışından ve Türkiye'nin birçok kentinden çeşitli meslek gruplarından insanların tur boyunca doğayla iç içe kültürel bir gezi yapacağını dile getiren Uzun, bu yıl havanın kimi zaman yağışlı, kimi zaman da güneşli olabileceği bir dönemi seçtiklerini, dolayısıyla kentin bütün güzelliklerinin aynı anda görülebileceğini kaydetti.

Gökova Bisiklet Turu'nun Türkiye'nin ilk çok katılımcılı, kamplı bisiklet turu olduğuna işaret eden Uzun, "Gökova Bisiklet Turu 9 yıldır organize ediliyor. Bu parkur, ülkemizin en popüler ve ilk kamplı uzun bisiklet turu. Muğla'dan başlayan tur Akyaka, Marmaris, Datça'da devam edecek. Buradan feribotla Bodrum'a geçeceğiz. Ters güzergahtan turu Akyaka'da tamamlayacağız" dedi.

Tura katılanların 330 kilometre pedal çevireceğini bildiren Uzun, şöyle konuştu:

"Bisikletin hem turizm hem de ulaşım amacıyla kullanılabileceğini bu tür etkinliklerle göstermek istiyoruz. Muğla'da bunu 9 yıldır başarıyla sürdürüyoruz. Her geçen yıl tura katılan kişi sayısı artıyor. Tur boyunca bisiklet ve kampçılık faaliyeti gerçekleştirerek Gökova Körfezi'nin mavi sularını ve Muğla'nın güzelliklerini dünyaya tanıtacağız."

Uzun, "Yollar hepimizin paylaşalım" sloganıyla 8 yıl önce başlatılan turla yolların sadece araçlara ait olmadığı, bisikletlilerin de kullanabileceği kültürünü topluma yerleştirmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Gökova Akyaka Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title