Haberler

    9.elder Sektör Toplantısında Konuşan Albayrak: Dağıtım Şirketlerini Anketler ile Denetleyeceğiz

    Enerji Bakanlığı, EPDK, Elder'in katıldığı 9. sektör toplantısı Trabzon'da yapıldı.

    Enerji Bakanlığı, EPDK, Elder'in katıldığı 9. sektör toplantısı Trabzon'da yapıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Dernedği (Elder) ve 300 katılımcının yer aldığı 9. sektör toplantısı Trabzon'da yapıldı.

    Albayrak: Performans karnesi dağıtılacak

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, bu yılın Mart ayında elektrik dağıtım hizmetleri memnuniyet anketi yaptırdıklarını belirterek, "Bundan sonra bu anketlere bağlı olarak elektrik dağıtım şirketlerinin performanslarını birinci elden denetleyeceklerini ve toplantının basına kapalı bölümünde şirketlere "performans karnesi" dağıtacaklarını söyledi ve bu şekilde vatandaşlarımızın makul taleplerini elektrik dağıtım şirketlerinin karşılayıp karşılamadığını takip edileceğini belirtti.

    Yeni kanun ile işleyişlerdeki aksaklıklar çözülecek

    Albayrak ayrıca, geçen hafta TBMM'nin ilgili komisyonunda onaylanan Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile elektrik dağıtım şirketlerini (EDAŞ) etkileyen ve önemli sorun teşkil eden kayıp-kaçak konusu, tarifeler, lisanslama süreçleri ile piyasa işleyişinde aksaklıklara sebebiyet veren hususların çözümünün amaçlandığını ifade etti.

    Özdemir: Uluslararası bir değişim yaşadık

    Elder Başkanı Nihat Özdemir toplantıda yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; Son 10 yılda dünyada ülkemizde çok büyük değişimler oldu. Petrol fiyatları 2008 yılımda 140 dolar ile zirve yapmışken günümüzde 30 doların altına indi. Uluslararası bir değişim yaşadık beklide dünya tarihinin en büyük krizine şahitlik ettik. Ekonomik kriz siyasal krize dönüştü ve Avrupa Birliği'nin varlığının tartışıldığı duruma geldi.

    EPDK: Kurumumuza şikayetler yoğun şekilde geliyor

    EPDK Mustafa Yılmaz toplantıda yaptığı açıklamada, "Kurumumuza şikayetler yoğun şekilde geliyor. Uzmanlaşmaya daha çok önem verilmesi gerektiğini görüyoruz. Bütün dağıtım şirketlerimizden daha fazla gayret bekliyoruz. Üzerimize düşen her şeyi, yapacağız. Hizmet kalitesi yönünde yapılacak çalışmalar ödül olarak tarifelere yansıyacaktır. Siber güvenli kurumu tarafından gerçek ve tüzel kişilerin 2016 ulusal siber güvenlik stratejisi yayınlandı. Bu yükümlülüklerin takibi kurumumuz tarafından yapılacaktır." dedi.

    Toplantıda kullanıcıyı etkileyen elektrik kesintilerinin yıllık eşik değerleri veya günlük süre sınırını aşması durumunda, başvuruya gerek olmaksızın tüketiciye tazminat ödenmesi hükmünün bulunduğunu vurgulandı ve günlük 12 saati aşan kesintilere ilişkin tazminatın bildirim yapılmak suretiyle takip eden ay içerisinde dağıtım şirketi tarafından ilgili kullanıcıya ödenmesi hüküm altına alındığı belirtildi.

    Kaynak: enerjienstitusu.com / Sektörel

    Enerji Bakanlığı Süleyman Soylu Berat Albayrak Trabzon Sektörel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title