Haberler

9. Döşemealtı Nar Festivali Yağlı Pehlivan Güreşleri

Döşemealtı Belediyesi tarafından düzenlenecek güreşlere 51 başpehlivan katılacak Döşemealtı Belediye Başkanı Genç: "Festivali, bölgemizin ve narımızın tanıtımı amacıyla düzenliyoruz"

9. Döşemealtı Nar Festivali Yağlı Pehlivan Güreşleri, 12 Ekim Pazar günü yapılacak.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçedeki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, ülke gündeminin bir haftadır Kobani'de (Ayn el Arap) yaşanan olaylara kilitlendiğini, kendilerinin festivalle Antalya'yı ülke gündeminden uzaklaştırmak istediklerini söyledi.

Belediye olarak bugüne kadar pek çok şenlik yaptıklarını, şimdi de nar festivali düzenleyeceklerini belirten Genç, Döşemealtı'nın Türkiye'nin önemli üretim bölgelerinden olduğunu, sadece Çığlık Mahallesi'nde yılda 8-10 bin ton arasında nar üretildiğini bildirdi.

"Festivali, bölgemizin ve narımızın tanıtımı amacıyla düzenliyoruz" diyen Genç, festivale 51 başpehlivan ve alt boylarla birlikte 500 güreşçinin katılacağını kaydetti.

Kırkpınar'a rakip bir organizasyon yapmayı istediklerini dile getiren Genç, etkinliği geliştirerek geleneksel hale getirip geleceğe taşıyacaklarını söyledi.

Genç, 12 Ekim'de yapılacak güreşler öncesinde 11 Eylül'de Funda Arar ve Turgay Başyayla'nın konser vereceğini anlattı.

Toplantıya milli güreşçi Taha Akgül, Kırkpınar başpehlivanlarından Mehmet Yeşil Yeşil ve İsmail Balaban da katıldı. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Turgay Genç Osman Genç Döşemealtı Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title