Haberler

9. Değirmendere Ulusal Açık Su Türkiye Yüzme Şampiyonası

Gölcük Belediyesince 9'uncusu düzenlenen Değirmendere Ulusal Açık Su Türkiye Yüzme Şampiyonası başladı.

Çınarlık Meydanı'nda gerçekleştirilen yarışlara farklı yaş kategorilerinden 150 sporcu katılıyor.

Türkiye Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Engin Kater, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzme şampiyonasını sorunsuz başlattıklarını belirterek, "Bu müsabakalar, aynı zamanda Avrupa Şampiyonası'na katılacak sporcuların tespit edilmesi açısından çok önemli" diye konuştu.

Kater, "Türkiye Şampiyonası" adıyla düzenlenen yarışların 6 kategoriden oluştuğunu vurgulayarak, Değirmendere etabının açık su yüzme alanında marka olduğunu kaydetti.

"Açık su yarışları, Türkiye'de yeni bir branş"

Yarışlarda ulusal ve uluslararası deneyime sahip 35 açık su yüzme hakeminin görev yaptığını anlatan Kater, şöyle konuştu:

"Her sene bu yoğunluğun artması, Türkiye olarak çok iyi bir pozisyonda olduğumuzu gösteriyor. 12 yaşından 70 yaşına kadar katılımcıların olması, deniz yarışlarının amacına ulaştığını gösteriyor. Açık su yarışları, Türkiye'de yeni bir branş. Avrupa'da Türkiye'den çok önce başladı. Biraz zamana ihyacımız var. Avrupa'da ilk 15'te yer alan yüzücülerimiz var. Düzenlediğimiz yarışlarla, Avrupa'da ilk üçe girebilmeyi hedefliyoruz." - Kocaeli

Kaynak: AA / Spor

Değirmendere Türkiye Gölcük Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title