Haberler

9 Aylık Hamile Kadının Ölümü

İzmir'in Seferihisar ilçesindeki devlet hastanesine gelen dokuz aylık hamile kadın hayatını kaybetti.

İzmir'in Seferihisar ilçesindeki devlet hastanesine gelen dokuz aylık hamile kadın hayatını kaybetti.

İzmir'in Menderes İlçesine bağlı Gümüldür beldesinde yaşayan 30 yaşındaki Sevilay Akpınar, ikinci çocuğuna 9 aylık hamileydi. Hamileliği sorunsuz geçen Akpınar, doğumun yaklaştığı düşüncesi ile Gümüldür'deki Aile Sağlığı Merkezi'ne kontrole gitti. Aile Sağlığı Merkezinde bebekten kalp atışı gelmediği söylenerek en yakın kadın doğum uzmanının bulunduğu Seferihisar Necat Hepkon Devlet Hastanesine sevk edildi. Kadın Doğum Uzmanı Op.Dr. Mustafa Bağcı tarafından muayene edilen Sevilay Akpınar ultrosonografı kontrolünün ardından hastanenin Kadın Doğum Servisine yatırıldı. Karnındaki bebeğin ölü dünyaya gelmesi için suni sancı verilen Sevilay Akpınar doğum sırasında öldü. Hastaneye gelen Sevilay Akpınar'ın yakınları hastaneyi ve doktoru suçlayarak davacı oldu. Olayla ilgili adli soruşturma başlatıldı. Sevilay Akpınar'ın cenazesi adli tıpa gönderildi.

Şikayetçi olan Sevilay Akpınar'ın eşi Mustafa Akpınar, şöyle konuştu: "Dün eşimi Seferihisar Devlet Hastanesine getirdim. Bebeğimizin öldüğünü ve eşimin normal doğum yapacağı söylendi. Bana evine git yapacak birşey yok dediler, bende eşimin yengesini refakatçı bırakarak gittim. Eşimi doğuma almışlar. Kadın Doğum Uzmanı Mustafa Bağcı, saat 17.00'de mesaim bitti diyerek hastaneden ayrılmış. Ebeler doğum yaptırırken eşim vefat etmiş. Nöbetçi Uzman Dahiliye Mutehassısı Abdullah Baran müdahale etmiş ama eşimi hayata döndürememiştir. Uzman Doktor Mustafa Bağcı'nın doğumhanedeki hastasını bırakıp gitmesi, eşimle yeterince ilgilenmemesinin bu ölüme sebep olduğunu düşünüyorum. Şikayetçi oldum. 8 yaşındaki kızımla gözümüz yaşlı kaldık".

Akpınar ailesi ve yakınları doktorun ihmali olduğu ile ilgili iddialarını yenileyerek, "Bu işin peşini bırakmayacağız" dediler.

Sevilay Akpınar'ın cenazesi memleketi Afyon Şuut Efeköyüne götürüldü. Seferihisar Afyonlular Derneği Başkanı Ramazan Çakır da olayla ilgili basına açıklama yaparak, "Olayda Kadın Doğum Uzmanı Mustafa Bağcı'nın ihmali olduğunu düşünüyoruz. Hastayla ilgilenmiyecekse keşke üniversite hastanesine gönderseydi. Sekiz yaşında bir çocuk annesiz kaldı. Bütün aile perişan" dedi.

BİLGİ VERMEDİ

Seferihisar Necat Hepkon Devlet Hastanesi yetkilileri ise olayla ilgili bir açıklama yapmadı. Hastane Başhekimi, "Ben açıklama yapamam, üst merciler basına açıklama yapacaklar, olay adli vaka olmuştur, adli tıp raporunu bekleyeceğiz, tek söyleyeceğim çok üzgünüm" dedi.

Seferihisar Devlet Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Mustafa Bağcı bugün görevine devam ederken bir açıklama yapmadı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Akpınar Mustafa Bağcı Seferihisar İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title