Haberler

9. Avrupa Aşı Haftası

Kastamonu Halk Sağlığı Müdürlüğü, aileleri çocuk aşısı konusunda uyardı.

Kastamonu Halk Sağlığı Müdürlüğü, aileleri çocuk aşısı konusunda uyardı.

9. Avrupa Aşı Haftası dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, özellikle 5 yaş altındaki çocukların aşılarının tamamlanması ve erişkinlerde aşılanma talebinin arttırılması amacıyla aktiviteler düzenlendiğini belirtildi.

Türkiye'de, 1985 yılından bu yana yürütülen "Genişletilmiş Bağışıklama" Programı kapsamında, başarılı çalışmalar yapıldığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Programımız her geçen gün yaygınlaştırılarak ve yeni aşıların eklenmesiyle güçlendirilerek sürdürülmektedir. Bu kapsamda, çocukluk dönemi aşı takvimine Hepatit A ve su çiçeği aşısının eklenmesi bağışıklama danışma kurulu toplantılarında değerlendirilmiştir. Hepatit A aşısı, 18. ay ve 24. ayda olmak üzere iki doz halinde, su çiçeği aşısıysa 12. ayın sonunda tek doz olarak uygulanmaya başlanmıştır. Temel hedef aşısız çocuk bırakmamaktır. Bu konuda tüm halkımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Aşılanarak bağışık hale gelmiş bireylerin oluşturduğu toplumlar, hastalıkların yayılmasına karşı direnç gösterir. Bu yolla henüz aşılanmamış, aşılanmaya engel oluşturan bir hastalığı olanlar da korunmuş olur. Sonuçta da sağlıklı toplumlar, nesiller gelişir. Aşılanma her çocuğun hakkıdır. Bu nedenle aileniz ve kendi sağlığınız için aşılanın, çocuğunuzun eksik aşılarını tamamlatın." - Kastamonu

Kaynak: AA / Yerel

Kastamonu Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title