Haberler

9. Avrupa Aşı Haftası"

Bilecik İl Halk Sağlığı Müdürü Balcı: "Her 100 çocuktan 97'si aşı takvimine göre aşılanarak dünyada birçok ülkenin başaramadığı yüksek aşılama hızlarına ulaşılmıştır"

Bilecik İl Halk Sağlığı Müdürü Ömer Balcı, her 100 çocuktan 97'sinin aşı takvimine göre aşılanarak dünyada birçok ülkenin başaramadığı yüksek aşılama hızına ulaşıldığını bildirdi.

Balcı, "9. Avrupa Aşı Haftası" nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, aşılama hizmetinin, bebek, çocuk ya da erişkinleri enfeksiyona yakalanma riskinin en yüksek olduğu dönemden önce aşılayarak, hastalıklara yakalanmalarını önlemek amacıyla yürütülen önemli bir koruyucu sağlık hizmeti olduğunu kaydetti.

Bağışıklamanın, aşıyla korunabilir hastalıkların ve ölümlerin önlenmesi açısından en önemli ve etkili toplum sağlığı müdahaleleri arasında yer aldığını bildiren Balcı, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:

"Halen dünyada vakaların görülmesi nedeniyle program ve aşılama çalışmalarına devam edilmektedir. Suriye'den sonra Irak'ta da çocuk felci vakası tespit edilmesi ülkemiz içinde risk oluşturmaktadır. Suriye ve Irak ülkeleri ile uzun sınırımız ve nüfus hareketleri sebebiyle çocuk felci aşısız veya eksik aşılı 5 yaş altı tüm çocuklarımızın aşılanmaları çok önemlidir. Son yıllarda ülkemizde aşılama hizmetlerinde önemli gelişmeler kaydedilmiştir. Her 100 çocuktan 97'si aşı takvimine göre aşılanarak dünyada birçok ülkenin başaramadığı yüksek aşılama hızlarına ulaşılmıştır. Aşılamanın önemini her fırsatta vurgulayalım. Çocuklarımızın aşılanmasını sağlayalım. Aşılanma şansını kaçıranlar var ise aşılanmaları için sağlık kuruluşlarına götürelim. Sağlıklı bir toplumun gereği için aşılama hizmetinin vazgeçilemez olduğu bilincini tüm kesimlere ulaştıralım. Aşıyla önlenebilir hastalıkların, çocuklarımızın, anne ve babalarımızın karabasanı olmaktan hep beraber çıkaralım. Aşılama ile sağlıklı bir geleceğe doğru çocuklarımızla birlikte sağlıklı adımlar atalım." - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Bilecik Suriye Balcı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title