Haberler

9. Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali

Kemer'de bu yıl 9'uncusu düzenlenen Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında iki sokağa oyuncular Nejat Uygur ile Haldun Dormen'in adları verildi.

Kemer'de bu yıl 9'uncusu düzenlenen Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında iki sokağa oyuncular Nejat Uygur ile Haldun Dormen'in adları verildi.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, sokaklara isim kütüklerinin çakılması için düzenlenen törende, her zaman sanata ve sanatçıya değer verdiklerini ve bunu lafla değil, icraatla gösterdiklerini söyledi.

Daha önce sanatçılar Münir Özkul, Barış Manço, Onno Tunç, Kemal Sunal, Sadri Alışık, Ekrem Bora, Gönül Yazar, Hülya Koçyiğit ve Metin Sezerli'nin adlarını Kemer'deki çeşitli sokak ve caddelere verdiklerini hatırlatan Gül, Belediye Meclisi'nde sanatçılardan Nejat Uygur, Haldun Dormen ve Orhan Gencebay'ın adlarını Kemer'deki sokaklara verilmesi yönünde karar aldıklarını belirtti.

Ancak Orhan Gencebay'ın etkinliğe katılmaması üzerine iki sokağın isminin Nejat Uygur ile Haldun Dormen'e verilmesinin kararlaştırıldığını anlatan Gül,

"Değerli sanatçılarımızın isimlerini ölümsüzleştirmiş oluyoruz" dedi.

Rahatsızlığı nedeniyle etkinliğe katılamayan Nejat Uygur'un oğlu Süheyl Uygur ve Haldun Dormen ile Mustafa Gül, isimleri kütüklere çaktı.

Haldun Dormen, Türkiye'de sanata değer veren insanlarla bir araya gelmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi ve Gül'e teşekkür etti.

Süheyl Uygur da babasının en kısa zamanda sağlığına kavuşarak kendi adının verildiği sokağı görmesini temenni etti.

Ayrıca festival etkinlikleri kapsamında 8 seramik sanatçısının eserlerinin yer aldığı Kemer Sanat Sokağı'nın da açılışı gerçekleştirildi.

Muhabir: Hatice Özdemir

Yayıncı: Tarkan Demir - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

haldun dormen nejat uygur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title