Haberler

9.5 Milyon Avroluk Mobitek'i Bitireceğiz

Kocasinan Belediyesi ve Orta Anadolu Kalkınma Birliği (ORAKAB) Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri ve bölgesi açısından çok önemli olan 9,5 Milyon Avroluk Mobitek Projesi’ni bu dönem bitireceklerini söyledi.

Kocasinan Belediyesi ve Orta Anadolu Kalkınma Birliği (ORAKAB) Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri ve bölgesi açısından çok önemli olan 9,5 Milyon Avroluk Mobitek Projesi'ni bu dönem bitireceklerini söyledi.

ORAKAB, Mayıs ayı meclis toplantısını Kocasinan Belediyesi Meclis Salonu'nda Başkan Ahmet Çolakbayrakdar yönetiminde gerçekleştirdi.

Başkan Çolakbayrakdar, 2004 yılında Kayseri, Sivas ve Yozgat İl Özel İdarelerinin katılımıyla kurulan ve İl Özel İdarelerinin kapanarak Büyükşehir Statüsüne geçilmesiyle Kocasinan Belediye Başkanı'nın yönetiminde devam eden Mobitek'in Mehmet Özhaseki, Bekir Yıldız ve Mustafa Çelik başkanlar döneminde çok önemli aşamalarının gerçekleştirildiğini, müşavirlik, inşaat ve donanım ihalelerini 2015 yılı içinde tamamlamanın İnşallah kendilerine nasip olacağını kaydetti.

Mevcut yürüyen projelere devam ettiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, "Mobilya sanayisinin rekabet edebilir gücünü artırmak adına Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Mobitek'in 8 milyon Avro olan bütçesi revize edilerek 9,5 milyon Avroya çıkarıldı. Mobitek'le ilgili olarak Mobilyacılar Odası, ORAKAB ve Kocasinan Belediyesi'nden birer personel müşavirlik ihalelerinin gerçekleştirilmesi için Ankara'da çalışıyor. İnşallah bu çalışmalar en yakın zamanda tamamlanarak firma adı belirlenecek" dedi.

Başkan Çolakbayrakdar konuşmasına şöyle devam ederek, "Müşavirlik ihalesinin tamamlanıp firmanın belirlenmesinin ardından 2. etapta Mobitek'in inşası, makinelerin alınması ve projenin hayata geçirilmesi kısmını gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 4-4,5 milyon Avroluk inşaat ve fiziki mekanların yapım süreci, sonrasında da 5 milyon avro civarında tefriş ve makinaların kurulumu aşaması başlayacak" şeklinde bilgiler verdi.

Başkan Çolakbayrakdar sözlerini şöyle tamamladı, "Şehrimiz, bölgemiz, sanayimiz ve ekonomimiz açısından 9,5 milyon Avroluk bir katkı sağlayacağız. Bu rakamsal katkının ötesinde Mobitek'in; Mobilya sektörünün büyümesi, önünün açılması, tasarım çeşitliliğinin sağlanması, yeni tasarımların gündeme gelmesi, uluslararası rekabet gücünün artması gibi çok önemli katkıları olacak. Ayrıca İtalya ve Fransa gibi yabancı firmaların etkin olduğu ahşap mobilya pazarında bizim Türk firmaları da söz sahibi olacak. Bizden önce büyük gayret sarf ederek projeye önemli mesafeler kazandırarak bize devreden başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu önemli projeyi yürütmekten, tamamlama imkanı bulmaktan keyif duyuyoruz. Mobitek Projesi İnşallah bölgemize, şehrimize büyük katkılar sağlarken kalkınma ataklarımızda bir adım daha öne geçmemizi, sektörümüzü büyütmemizi sağlayacak. 2015 yılı içinde Mobitek'le ilgili çok büyük adımlar atacağız." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kocasinan Belediyesi Kayseri Yozgat Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title