Haberler

89. Gazi Kupası Koşusu'na Doğru

İSTANBUL(AA) - Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına, bu yıl 89.'su yapılacak Gazi Kupası Koşusu'nda mücadele edecek Türk ve yabancı jokeyler bir araya geldi.

İSTANBUL(AA) - Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına, bu yıl 89.'su yapılacak Gazi Kupası Koşusu'nda mücadele edecek Türk ve yabancı jokeyler bir araya geldi.

Yarışlar öncesi Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilen basın toplantısında, jokeyler Fransız Olivier Peslier, ABD'li Antonio Alfonso Gallardo, Halis Karataş, Selim Kaya ve Sadettin Boyraz, yılın en önemli yarışıyla ilgili görüşlerini aktardı.

Olivier Peslier, Türkiye'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtirken,  Türk yarışçılığının büyük bir aşama içerisinde olduğunu ve bunun tüm dünyada dikkat çektiğini söyledi.

Gazi Koşusu'nda önemli başarılara imza atan Halis Karataş ise eşinin vefatı sonrası karışık duygular içinde olduğunu belirterek, profesyonel bir jokey olarak motivasyonunu üst seviyede tuttuğunu dile getirdi.

Karataş, atının 17 koşuda 3 birincilik alması ve bu koşuların hepsinin de kısa mesafe olması hakkındaki düşünceleri üzerine, "Evet bunun farkındayım ama son yarışlarında mesafeyi tutturmaya başladı. Belki de yarın ilk kez uzun ama en önemli koşuyu kazanacağız" diye konuştu.

Selim Kaya, Türk jokeyler adına bu yarışın çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu yarış, yabancı jokeyler için bir derbi olabilir ama bizim için Gazi Mustafa Kemal'in adına düzenlenen çok önemli bir koşudur. Başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Veliefendi Hipodromu'nda yarın saat 17.15'te koşulacak 89. Gazi Kupası Koşusu'nda, Halis Karataş "Oğlum Berat", Sadettin Boyraz "Royal Punch", Selim Kaya "Tatvan İncisi", Olivier Peslier "Seddifi", Antonio Alfonso Gallardo ise "Lucky Moment" isimli safkanlara binecek.

Kaynak: AA / Spor

Mustafa Kemal Atatürk Selim Kaya Türkiye Karataş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title