Haberler

88 Balyoz Sanığı, Yeniden Hakim Karşısında

Güncelleme:

Balyoz davasında mahkumiyet kararları Yargıtay tarafından bozulan 88 sanığın yargılanması Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu'nda görülmeye başlandı. Duruşmaya HAVELSAN görevlisi Ömer Faruk Yarman ile emekli amiral Levent Görgeç'in de aralarında bulunduğu 74 tutuksuz Balyoz sanığı katılırken, 14 tutuksuz sanık ise duruşmaya katılmadı. Sanık avukatlarının da konferans salonunda bulunduğu duruşmada, sanıkların kimlik tespiti yapıldı. Duruşma devam ediyor.

YENİDEN YARGILAMA

Balyoz davasında 230 hükümlü hakkında İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi geçtiğimiz Perşembe günü infazın durdurularak tahliye ve yeninden yargılama kararı vermişti. Mahkeme henüz bu yargılamanın ne zaman ve nerede yapılacağını belirlemedi.

25 SANIK İÇİN İNANDIRICI DELİL YOK

Yargıtay 9. Ceza Dairesi Abdullah Dalay, Ali Aydın, Halil Helvacıoğlu, Abdurrahman Başbuğ, Ömer Faruk Ağa Yarman ve Tülay Delibaş'ında bulunduğu 25 kişi hakkında da sanıkların cezalandırılmasına yeterli, her türlü kuşkudan uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından beraat kararının verilmesi gerekçesi ile bozulmasını, bu sanıklar arasında tutuklu varsa tahliye edilmelerini ve hakkında yakalama kararı olanların da yakalama kararının geri alınmasını istemişti.

63 SANIK İÇİN DE "CEZA VERİLMESİNE YER YOK

Yargıtay 9. Ceza Dairesi ayrıca sanıklar Bora Serdar, Hasan Gülkaya, Levent Görgeç, Ahmet Tuncer, Ali İhsan Çuhadaroğlu, Ali Rıza Sözen, Aytekin Candemir, Levent Ergün, Mümtaz Can, Nurettin Işık, Recail Elmaz, Suat Dönmez ve Turgay Bülent Göktürk'ün bulunduğu 63 sanık içinde anlaşma suçu kapsamında kalması nedeni ile haklarında 5237 sayılı TCK'nın 316/2. ve CMK'nın 223/4-a maddeleri gereğince "ceza verilmesine yer olmadığına" karar verilmesi gerektiği ile bozulmasına bu 63 kişinden tutuklu varsa tahliyelerine, hakkında yakalama kararı olanlarında aranmaktan vazgeçilmesini istemişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ömer Faruk Ağa Yarman Anadolu Adalet Sarayı Levent Görgeç Yargıtay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
title