Haberler

86 Yaşındaki Ramazan Dede'nin Yaptığı Silahları Almak İçin Kuyruk Var

Güncelleme:

Malatya'da yaşayan 86 yaşındaki Ramazan Apaçık, 2 metrekarelik barakasında kendine has yerli silah üretimi yapıyor. Ramazan dedenin yaptığı tüfekler büyük ilgi görüyor.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Topsöğüt Mahallesi'nde oğlunun evinin önünde yer alan küçük tahta bir barakada iş yapan Ramazan Dede, hiçbir eğitim almamasına rağmen bulduğu demirlerle yerli silah ve tüfek yapabiliyor.

Her sabah kalktığında 'iş yerim' diye tabir ettiği barakasına gelerek buradaki eski aletlerle çalışan Ramazan Dede, silah yapımının dışında çevredeki benzeri tamirat işlerine de bakıyor. Yaşının bir hayli ilerlemesine rağmen gençlere taş çıkaran Ramazan Apaçık'ın tamamen kendi elde ettiği malzemelerden ürettiği silahlar ise meraklıların ilgisini çekiyor.

TAMAMEN EL YAPIMI

Tamamen el yapımı olan tüfekle ava rahatça çıkılabileceğini belirten Ramazan Dede'nin bu işleri yapmak için ise resmi belgesi mevcut. Genç yaşlarda bu işe merak saldığını belirten Apaçık, eski yıllarda özellikle silah tamiratı gibi işlerinin çok olduğunu belirtiyor.

Ancak şu anda eskisi gibi iş yapamadığını belirtse de Ramazan Dede, yine de işlerine şükür ediyor.

Aslında çocuklarının babalarından gelecek bir gelire ihtiyacı yok ancak o gönül verdiği bu mesleği ilerlemiş yaşına rağmen sürdürmek istiyor.

"GENÇLERE ÖRNEK"

Ramazan Dede'nin yeğeni olan İsmail Duymaz ise dayısının bu işlere merakının olduğunu belirterek yaşına rağmen her gün sabah erken kalkarak işbaşı yaptığını söylüyor.

Silah tamiri ve yapımı dışında bölgede bazı tamir işlerinin de dayısı olan Ramazan Apaçık'a getirildiğini belirten Durmaz, Ramazan Dede'nin aslında bu iş azmi ile gençlere de örnek teşkil ettiğini belirtiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ramazan Dede Yeşilyurt Topsöğüt Malatya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (42)

saffet:

malatya eski ermeni şehridir. . dayı bilmesede ermeni asıllıdır, türkler böyle el becerileri yapamaz

12
78
yanıtYanıtla
TÜRK:

ulan TÜRKLER kadar basınıza taş düşsün birşey başarınca çekemiyorsunuz

yanıt17
yanıt2
FALSOCU:

FATİH SULTAN MEHMET ATAMIZ BİLE HAVANI İCAT ETMİŞ SEN NEDEN BAHSEDİYOSUN. ŞİMDİKİ BECERİKSİZ SİYASİLER VE BÜROKRATLARA BAKIP YORUM YAPMIYALIM. TARİH TÜRKLERDEN İBARETTTİR GERİSİ PALAVRA

yanıt11
yanıt4
Figen:

Ne dedesi ya insan öldürmek için alet üreten bir kişi işte. Allah nurunu pirini almış yüzünden.

19
35
yanıtYanıtla
ccc:

insan kılıklı bır suru hayvan var ortada her gun sehıtler gewlıyor hem belınde sılah olan herkes ınsan mı olduruyor sen nurunla aydınlan anlamadıgın ıslere karısma

yanıt0
yanıt2
kemer:

insanoğlu var oldugundan bu yana silah hep vardı figen hanım. olmaya devam edecek de. dedenın yaptıgı harıka bır ıs. ellerıne saglık. silah güzel bişi değil ama kendini koruman için gerekli. . düşman evine kadar geldiğinde ona çıçekle saldıracak değilsin heralde.

yanıt1
yanıt0
deli yaşar:

dede adam öldürmek haramdır sende vesilesin

16
23
yanıtYanıtla
Caylak:

URGAN: Sen beni Köşeye sıkıştır bakalım vuruyormuyum vurmuyormuyum :)

yanıt7
yanıt0
yildiz:

nefsi mudfaa icin uretiyordur. nefsi mudafaa mubahtir ancak evin icine girdikten sonra vurmali

yanıt3
yanıt4
ccc:

la sanırsın dede den sılah alan herkes ınsan avına cıkıyor bırakın la bu işleri

yanıt0
yanıt2
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title