Haberler

850 Yıllık Osmanlı Çarıkları En Çok Film Çekimlerinde Tercih Ediliyor

Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi’nin organize ettiği ‘Dünden Bugüne Geleneksel Türk El Sanatları Aksaray’da Hayat Buluyor’ isimli sergide Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen yaklaşık 30 el sanatının tanıtımı yapılıyor.

Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi'nin organize ettiği 'Dünden Bugüne Geleneksel Türk El Sanatları Aksaray'da Hayat Buluyor' isimli sergide Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen yaklaşık 30 el sanatının tanıtımı yapılıyor.

Hükümet Meydanında sergilenen eserlerin yanı sıra sanatkarların çalışmaları da göz dolduruyor. 850 yıllık tarihi geçmişi olan Osmanlı çarıkları ise stantlar arasında en çok ilgi çeken oldu. Günlük hayatta kullanılabilen Osmanlı çarıkları, en çokta film ve dizi çekimlerinde tercih ediliyor.

Osmanlı çarıklarını üreten Fatih Topak, "Mesleği, tarihi ve Aksaray'ı öğretmek için buradayız. Osmanlı dönemine ait Osmanlı çarıkları diye zaten nitelendiriyoruz. 850 yıldır aynı teknik kullanılarak ürünlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Tarihimize sahip çıkıyoruz. Amacımız sanatkar olmak. Sanatımızı devam ettirmek. Tarihimize sahip çıkmak" dedi.

Çarıklarda kullanılan malzemeleri anlatan Topak, "Kullanılan malzemeler tamamen doğal deridir. Derilerimiz tamamen elde üretimdir. Tabanları manda, camız derisinden üretilmektedir. Yüzü dana derisinden olmaktadır. Ortalama bir ürün iki günde meydana geliyor" diye konuştu.

"En çok film ve dizi çekimlerinde tercih ediliyor"

Osmanlı Çarıklarının son 10 yıl içerisinde daha çok önem verilmeye başladığını ifade eden Topak, "Tarihe daha çok sahip çıkılmaya başladı. Biz bunun farkındayız. Günlük hayatta, dışarıda, iş hayatımızda bile kullanabileceğimiz ürünlerimiz sağlıklı ürünlerdir. Her yerde kullanılabilirler. Özellikle film ve dizi çekimlerinde, kostüm alanlarında daha çok tarihi filmlerde ürünlerimize çok özen gösteriliyor" diye konuştu. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aksaray Valiliği Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title