Haberler

85. Yerel Medya Semineri

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) Konrad Adenauer Stiftung (KAS) Türkiye Temsilciliği ile Yalova'da ortaklaşa düzenlediği 85. Yerel Medya Semineri sona erdi.

TGC Genel Başkanı Turgay Olcayto, Termal ilçesindeki bir otelde düzenlenen seminerin kapanışında yaptığı konuşmada, gazeteciliğin en zor dönemlerinden birini geçirdiğini söyledi.

Olcayto, "Biz, çağdaş demokrasiden, basın özgürlüğünün gerçekleşmesinden, laik Cumhuriyet'ten yanayız. Yalova en başarılı seminerlerimizden biri oldu. Meslektaşlarıma ilgileri ve soruları için teşekkür ediyorum. Konuşmacılarımız da çok değerli bilgiler verdiler." diye konuştu.

TGC Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Özdemir ise, gazetelerde kültür sanat haberciliğinin önemine dikkat çekti.

Kkültür sanat programlarının niteliğinin dünya standardının gerisinde kaldığını savunan Özdemir, şunları kaydetti:

"İlan geldiğinde feda edilecek sayfaların başında kültür sanat sayfaları geliyor. Kültür sanat haberciliği bültenlere sıkışmamalı. Bültenlerden yararlanılmalı. Ancak, abartılı, yanlı cümlelere yer verilmemelidir. Yerel kurumlar, kuruluşlar, sergiler açıyor. Bu tip etkinlikler röportajlarla yerel medyada yer almalıdır. Yerel medya, yaşadığı ilin zenginliklerini yansıtmalıdır."

Daha sonra seminere katılanlara sertifikaları verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Konrad Adenauer Stiftung Turgay Olcayto Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title