Haberler

85. İEF'ye Doğru... Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin Basın Toplantısı Düzenledi

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "İzmir 21. yüzyılda Türk ekonomisinin kalbinin attığı bir merkez, ekonomimizin motoru olacaktır. İzmir'in serbest bölgeler merkezi haline gelmesini, Doğu Akdeniz'in merkezi olmasını istiyoruz. Bunun altyapısını hazırlamak için gerekenleri yapıyoruz." dedi.

Kapılarını 85'inci kez açacak İzmir Enternasyonel Fuarı (İEF) çerçevesinde, yurt dışından gelen heyetlerin de katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Metin burada yaptığı konuşmada, fuar kapsamında bu yıl ilk kez Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda, konuk ülkelerden gelen iş adamlarıyla Türk iş adamları arasında iş görüşmeleri düzenlendiğini söyledi. Heyetler arasındaki bu görüşmelerin yeni ticari anlaşmalarla Türkiye'nin bu ülkelerle ilişkilerini güçlendireceğini belirten Metin, bu uygulamayı sonraki yıllarda da sürdürmek istediklerini dile getirdi.

Bu yılki fuarda inovasyon temasının işleneceğini ve bunun isabetli bir karar olduğunu ifade eden Metin, "Ülkemizin bu alanda büyüyen, önem kazanan potansiyelini yerinde görmek, imkanlarını tanımak açısından fuarın verimli geçeceğini biliyoruz." diye konuştu.

"İzmir ekonominin itici gücüdür"

Metin, İzmir'in Türkiye ekonomisinde çok önemli bir yeri olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bizim hedefimiz Türkiye'yi İpek Yolunun ticaret ve lojistik merkezi yapmaktır. Bunun için daha fazla ihracat ve üretimle ekonomimizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi yapmak için çalışıyoruz. İzmir, Türkiye ekonomisinin itici gücü, Türkiye'nin nüfus bakımından üçüncü büyük, ticari açıdan ikinci büyük şehri. İzmir'de, dünyanın en büyük limanlarından birini yapıyoruz. 13 organize sanayi, 4 teknoloji geliştirme ve 2 serbest bölgesi ile İzmir'in ekonomik gücü ortadadır. Amacımız, İzmir'deki bu gücü ve potansiyeli yabancı konuklara anlatmak. İzmir 21. yüzyılda Türk ekonomisin kalbinin attığı bir merkez, ekonomimizin motoru olacaktır. İzmir'in serbest bölgeler merkezi haline gelmesini, Doğu Akdeniz'in merkezi olmasını istiyoruz. Bunun altyapısını hazırlamak için gerekenleri yapıyoruz."

Teröre lanet

Metin, dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna ve bugün de Cizre'de polis kontrol noktasına düzenlenen terör saldırılarını kınadı. Metin, saldırılarda şehit olan güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine de değinen Metin, asker kılığına girmiş teröristlerin hain darbe girişimini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla sokağa çıkan milletin engellediğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da fuarın tarihi önemine dikkati çekerek, "Bu yıl çok iddialı bir fuar hazırladık. Sponsorlarımızla birlikte 600 kültür sanat ve eğlence insanı İzmirlilerle ve dünya ile fuar çerçevesinde buluşacak. Fuarın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız da fuarın sadece yapıldığı kente değil, Türkiye'ye ve uluslararası çerçeveye fayda sağladığına işaret ederek, "Buradan çıkan ses burada kalmayacak, uluslararası alanda çok güzel seslere vesile olacaktır." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Akdeniz Fatih Metin Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title