Haberler

    84 Yıl Öncesinin Maçı Tekrar Tamamlanamadı!

    Karşıyakalı taraftarlar, takımlarının Yunanistan'ın Sakız Adası temsilcisi Lailapas ile bugün oynayacağı dostluk maçı için adaya çıkarma yaptı. 84 yıl önce iki ülke halklarının kaynaşması için düzenlenen ancak 3'üncü dakikada şiddetli yağış nedeniyle yarıda kalan karşılaşmanın kalan 87'nci dakikasını tamamlamak için organize edilen karşılaşmaya yeşil kırmızılılar büyük ilgi gösterdi.

    Çeşme Limanı'ndan feribotla Sakız Adası'na akın eden Karşıyakalı taraftarlar renkli görüntüler ortaya çıkardı. Taraftarlar feribotta Kulüp Başkanı Fatih Diniz'e organizasyondaki emeğinden ötürü teşekkür ederek plaket verdi. 'Kaf-Sin-Kaf' tezahüratları yapan taraftarlar adada Lailapas taraftarlarıyla keyifli anlar geçirdi. Sakız Adası'ndaki restoran ve kafeler yeşil kırmızı bayraklarla doatırken, teknik direktör Yusuf Şimşek, eşi Nilüfer, kızı Derin Naz ve oğlu Yusuf'la bu coşkuya katıldı. Üzerinde, Türkçe ve Yunanca, "Dostluk kazansın" yazılı tişörtler giyip atkılar açan taraftarlar, dostluk mesajları verdi.

    Yeşil kırmızılı kulübün Lailapalas ile bugün saat 17.00'de başlayacak dostluk maçını izlemek için camianın ağır topları da Sakız Adası'na akın etti. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile Kulüp Başkanı Fatih Diniz'in yanı sıra eski başkanlardan Hüseyin Çalışkan ve eski yöneticiler Tayfun Yelkenbiçer, Selahattin Sakıpağa, Ahmet Diker gibi isimler adada takımı yalnız bırakmadı.

    Bu dostluk hiç bitmesin


    İzmir’in köklü kulüplerinden Karşıyaka ile Yunanistan’ın Sakız Adası ekibi Lailapas arasında 1930 yılında şiddetli yağış nedeniyle henüz 3'ncü dakikada yarım kalan futbol dostluk maçı, iki kulüp yöneticilerinin bir araya gelmesiyle 4'ncü dakikadan itibaren yeniden başladı. Ancak bu kez Karşıyaka taraftarları Sakız Adası Fafalion Stadı’nda 87 dakika oynanması kararlaştırılan müsabakanın 65'nci dakikasında skor 5-5 iken sahaya girerek maçı tatil etti. Taraftarlar, 'Bu maç bitmeyecek, tekrarı İzmir’de yapılacak. Türk ve Yunan halkları arasındaki dostluk asla da asla bitmez' diyerek önemli bir mesaj verdi.

    Taraftarlar Türk ve Yunan bayraklarıyla tribünlerde renkli görüntüler oluştururken, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar sahaya Karşıyaka formasıyla, Karşıyaka Teknik Direktörü Yusuf Şimşek ise Lailapas formasıyla çıktı. Takımlarını oyunun ilk bölümünde değiştiren Akpınar ve Şimşek, birer gol kaydederek el ele sahayı terk ederken, ikili tribünlerden alkış aldı. Dostluğun ön plana çıktığı tarihi müsabakada A2 takımıyla mücadele eden Karşıyaka ilk yarıyı 4-3 önde tamamladı. İkinci yarıda karşılıklı gollerle 5-5 devam eden maçın 65'nci dakikasında Karşıyakalı taraftarlar orta sahaya Türk ve Yunan bayrakları dikerek son sözü söyledi.

    İki yaka bir arada


    Ege’nin iki yakası Sakız Adası’ndaki Lailapas-Karşıyaka maçıyla bir araya gelerek muhteşem görüntüler oluşturdu. Merkezden kaldırılan otobüslerle 6 kilometre uzaklıktaki Fafalion Stadı’na ulaşan Türk ve Yunan taraftarlar maçı yan yana izledi. Karşıyaka taraftarları, Anneler günü öncesinde Türkçe ve Yunanca yazılı, 'Anneler Kutsaldır, Dostluk Her Zaman Kazanır' pankartları açtı. Lailapas taraftarı ise, 'Sevgili komşularımız, hoş geldiniz' pankartıyla alkış topladı. Karşıyaka taraftarları, 'I love you Lailapas' tezahüratlarıyla renkli görüntüler oluşturdu.

    Lailapas takımı da stada ayak basan Karşıyaka futbol takımını alkışlarla karşıladı. Maçtan önce iki takım oyuncuları sahanın ortasında omuz omuza poz verdi. Mücadelenin yarım kalmasının ardından futbolculara madalya ve günün anısına kupa verildi. Karşılaşmayı 1500’e yakın taraftar takip ederken, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras da tribünde yer aldı. Ulusal ve uluslararası kanallar ve medya yayın organları mücadeleyi takip etti.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Yusuf Şimşek Yunanistan Karşıyaka İzmir Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title